Mi a véleményetek a könyvégetésről?
Figyelt kérdés
2023. jún. 26. 09:01
1/11 anonim válasza:
Heinrich Heine: "Ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak"
2/11 anonim válasza:
Nem lenne szabad könyveket elégetni.
3/11 anonim válasza:
Szerintem attól is függ, miért csinálják.
4/11 anonim válasza:
Egy ótvar ostobaság. Aki nem képes a saját szellemi értékeit megvédeni mással, csak az írott ellenvélemény elégetésével, akkor azok nem igazi értékek.
5/11 anonim válasza:
#3 A könyvégetés minden formájában helytelen. Még a náci meg fasiszta és hasonló borzadály írásokat sem szabad, mert különben nincs múlt, amiből tanulhatunk.
Az más kérdés, hogy te, egyedül, elégetsz valamiből egy példányt otthon a kertben, persze. Itt a szisztematikus, nagy kiterjedésű könyvégetésről beszélünk.
6/11 A kérdező kommentje:
Elégettem egy olyan könyvet, amelynek konkrétan porladtak a lapjai.
2023. jún. 26. 14:29
7/11 anonim válasza:
5: Nem volt megfogalmazva, miféle könyvégetésről van szó, tehát így válaszoltam. :)
8/11 anonim válasza:
7: A "könyvégetés" egy elég specifikus kifejezés.
9/11 anonim válasza:
Nem a könyvégetéssel van gond, hanem a múlt módszeres eltörlésével. Történelem elhallgatásával, felülírásával. Manapság már nem könyveket égetnek, hanem műveket cenzúráznak, tiltanak be, írnak felül. Ha módszeresen, iparilag csinálják, annak a jele, hogy egy totalitárius rendszerben élsz. Persze mindig megmagyarázzák, hogy jó okkal teszik, az mindig egy kamu. Mert ha eltörlöd a történelmet, nem fogsz tudni okulni belőle.
10/11 anonim válasza:
"Ha módszeresen, iparilag csinálják, annak a jele, hogy egy totalitárius rendszerben élsz."
Akkor Mo. egy totalitárius rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!