Mit olvassak? Ajánlatokat keresek!
Érdekel pl a kb 150 éve élt magyar emberek hétköznapi küszködései (főleg a nőké)?
Morvay Judit: Asszonyok a nagycsaládban
Az író kb 70 éve végezte az adatgyűjtést az öregek között.
„Sokszor felébredek éjszaka, nem tudok aludni. Akkor mindig imádkozom. Vagy dolgozom, vagy imádkozom.” Nem állhattam meg, megkérdeztem a kesergő öregszülét: gondolkozni nem szokott néha-néha? Meglepően felelt: „Ha gondolkoznék, az már bűn lenne. Aki nem dolgozik vagy nem imádkozik, az már vétkezik.”
"Általánosan vallott vélemény, hogy a házasélet elsősorban a férfiaknak szükséges. „ . . . annak kell. Van ember, aki szenved belé.” „Az emberek csak akkor haragszanak, ha dohányuk nincs, meg az asszonyok nem szívesen fogadják őket.” A jó feleség nem is ellenkezett. „Én nem küldtem el soha az uramat. Tudtam, hogy annak így kell lenni. Nem vétettem ellene.”"
Szörnyűbb, mint bármelyik A szolgálólány meséje-típusú disztópia, pedig ez évszázadokon keresztül valóság volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!