Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit olvassak? Ajánlatokat...

Mit olvassak? Ajánlatokat keresek!

Figyelt kérdés
Könyvek, amik hétköznapi emberekről szólnak, de sok benne a gondolat, a saját egyedi gondolkozás. Olyasmire gondolok, ami belső problémákról, hétköznapi küzködésről szól, aminek az üzenetén kicsit kell gondolkozni, és szükség van a saját interpretációkra.Nyugodtan jöhetnek katarzisos, felforgató könyvek!
2023. jún. 19. 20:32
 1/5 anonim ***** válasza:
küszködés
2023. jún. 19. 20:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Érdekel pl a kb 150 éve élt magyar emberek hétköznapi küszködései (főleg a nőké)?

Morvay Judit: Asszonyok a nagycsaládban

Az író kb 70 éve végezte az adatgyűjtést az öregek között.

„Sokszor felébredek éjszaka, nem tudok aludni. Akkor mindig imádkozom. Vagy dolgozom, vagy imádkozom.” Nem állhattam meg, megkérdeztem a kesergő öregszülét: gondolkozni nem szokott néha-néha? Meglepően felelt: „Ha gondolkoznék, az már bűn lenne. Aki nem dolgozik vagy nem imádkozik, az már vétkezik.”

"Általánosan vallott vélemény, hogy a házasélet elsősorban a férfiaknak szükséges. „ . . . annak kell. Van ember, aki szenved belé.” „Az emberek csak akkor haragszanak, ha dohányuk nincs, meg az asszonyok nem szívesen fogadják őket.” A jó feleség nem is ellenkezett. „Én nem küldtem el soha az uramat. Tudtam, hogy annak így kell lenni. Nem vétettem ellene.”"

Szörnyűbb, mint bármelyik A szolgálólány meséje-típusú disztópia, pedig ez évszázadokon keresztül valóság volt.

2023. jún. 19. 21:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Móricz: Sárarany
2023. jún. 20. 13:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az ajánlásokat!
2023. júl. 29. 22:25
 5/5 anonim ***** válasza:
2023. júl. 30. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!