Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvek segítenenek...

Milyen könyvek segítenenek megnyitni az emberi elmét, új dolgok tanulása felé?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy olyan gondolatok elemzéséri is, amiket ösztönösen elutasítunk? Pl. ha vkinek eltérő politikai/vallási világnézete van, akkor nem akarom ezeket a dolgokat egy legyintésre elutasítani többé.

Olyan dolgok felé is szeretnék nyitni, amik általában nem foglalkoztatnak és erre magamat tudatosan nem könnyű rávenni.

Remélem nagyjából érthető mire céloztam.

2023. jún. 19. 19:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy létezik-e erre akármilyen könyv is. Igazából magaddal kell lerendezned a dolgokat, hogy ne légy előítéletes, és mielőtt véleményt alkotnál, hallgasd meg a másik felet is.

Nem feltétlen kell egyet érteni, hiszen mindenkinek megvan a saját értékrendszere. Így szép a világ, nem vagyunk egyformák. De kulturáltan, a másikat tiszteletben tartva, kell megosztani egymással a gondolatainkat. Ergo, meg kell tanulni vitázni.

A világ dolgai után pedig egy csomó videóban érdeklődhetsz. Mindenféle témában vannak nagyon jó tartalomkészítők, érdemes követni őket. Kezd a kedvenceiddel, aztán szép lassan, mint a szivacs szívod majd magadba az új infókat :)

2023. jún. 19. 19:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Más kultúrákban, más politikai hagyomány szerint gondolkodók írásai, ahol kifejtik, hogy miért.

Engem pl. taszított a buddhizmus, mert nagyon életellenesnek tartottam néhány egy mondatba sűrített tanítását. Aztán elkezdtem olvasni A zen és a bolygó megmentésének művészetét és nagyon érdekes volt, hogy a buddhisták milyen máshogy tekintenek a világra. Ez nekem megtermékenyítő gondolat volt.

Aztán tök érdekesek a tudományok kritikai irányzatai, vagy pl. a tudásszociológia, ami utóbbi azt vizsgálja, hogy a tudásnak milyen szerepe van egy egy társadalomban.

2023. jún. 20. 14:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Vagy épp a rendszerelmélet, amit Gyulai Iván fenntarthatósági okoskodásban használ és kb. mindennek ellentmond, amit naívan erről gondolunk...
2023. jún. 20. 14:01
 4/4 anonim ***** válasza:

„Könnyebb ​elképzelni a világvégét, mint a kapitalizmus végét. Ez a szlogen összegzi a legszebben azt, amit kapitalista realizmus alatt értek: az általános benyomást, hogy a kapitalizmus nem csupán az egyetlen életképes politikai és gazdasági rendszer, de jelenleg még egy koherens alternatíva elképzelése is a lehetetlennel vetekszik.”

[link]

2023. jún. 20. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!