Milyen könyvet olvassak?
Sok sci-fit olvasok… Viszont most valami földhözragadtabb, realisztikus, komoly könyvet szeretnék olvasni.
Közel múltban olvastam az Édentől Keletre C. könyvet, kifejezetten tetszett… El is gondolkodtatott, meg szimpatikus volt a karakterek egyszerűsége.
Aztán olvastam az Egerek és emberek kisregényt is az írótól, az nem tetszett annyira, az üzenete sem, többek között…
Steinbecktől egyelőre nem akarok mást olvasni, de az Érik a gyümölcs is bakancslistás.
A legrosszabb könyv amit mostanában olvastam az Chuck Palahniuktól a Survivor volt, nekem legalábbis nagyon nem tetszett…
Idén nagyjából csak ennyit olvastam, tavaly pedig egy könyvet sem… Az előtte való években elolvastam pár száz könyvet, de 75%-ban sci-fi volt.
Ti mit ajánlanátok ezek alapján?
Bármi érdekel amit nem zártam ki és nektek mondjuk tetszett!
Ti mit olvastatok mostanában?
Előre is köszi!
Fú, borzasztó random lesz, nekem idén az egyik kedvencem eddig Merlin Sherldraketől Az élet szövedéke. Non-fiction, a fickó a gombák kutatásával foglalkozik, de annyira lelkesen ír, hogy rendesen beszívja az embert. Nagyon jó a stílusa és szerintem egy ismeretterjesztő könyvnek pont ilyennek kell lennie.
Amúgy én leginkább fantasyt olvasok, most nagyon várom a második Cinder Spires részt, ősszel jön.
Köszönöm!
Nem baj, hogy random… Ezt a gombásat fel is írom jegyzetbe, érdekesnek tűnik!
Fantasyt most nem akarok, de amúgy az intelligens macskák mindig jók :)
mi még eszembe jutott, a történelmieket szereted?
Conn Iggulden mongolos sorozata iszonyat jó. Vagy ami szerintem abszolút klasszikus, az Frans G. Bengtsson - Rőde Orm, ez vikinges, de annyira olvastatja magát, hogy hihetetlen.
Komolyabb könyvek...
Garda József: Kint voltam a Donnál
Dr. Vecseklőy József - Nemzetgyilkossági kísérlet
Ajánlok 3 magyart:
Asperján György: Csapataink harcban állnak, Bornai Tibor: Löjj az ördögre, Bartis Attila: A nyugalom
és három külföldit:
Heller: 22-es csapdája, Boris Vian: Plankton és Venyigeszu, Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelije
+1 - Kerouac: Úton
Köszi mindenkinek!
A 22-es csapdáját, a bajnokok reggelijét már olvastam (az írótól még a macskabölcsőt és az ötös számú vágóhídat is), meg az Útont is (az eredeti tekercs nevű változatot)…
A többit elteszem jegyzetbe…
Most ez a Conn Iggulden féle mongolos, illetve Frans G. Bengtsson féle vikinges történelmi ajánlás jól jött nagyon, szerintem most ezek közül fogom elkezdeni az egyiket.
Mindenkinek ment a pont!
Móricz: Sárarany
Forsthcen: Egy másodperccel később
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!