Írok egy történetet, megvan az alap sztori, viszont írás közben megakadtam. Hogyan lehet ezen túljutni?
Ilyenkor hanyagold.
Felesgesen szenvedsz vele és erőlködsz, mert a megoldás lehet teljesen másban rejlik, mint azt gondolnád.
Plusz, amikor rágörcsölsz, túlpörög az agyad rajta, elkezdesz túlkomplikálni, és lehet, elsiklasz egy teljesen egyszerű, kétpercben megoldható átvezető szál felett :)
Amikor velem történik ilyen, akkor becsukom az adott fejezetet, és vagy javítok egy, már "megírtat", vagy zenét hallgatok, olvasgatok, főzök, sétálok, etc, de hagyom, hadd ülepedjen.
Néha már aznap megoldódik a probléma, és este lefekvés előtt pl pikkpakk be is fejezem, amivel annyit kínlódtam előtte, vagy tart napokon át. Semmi baj, akkor addig nem írok, de előbb-utóbb úgyis érkezik egy ötlet, amely átlendít a holtponton, akár sokkal jobb is, mint amin eredetileg töprengtem.
Köszönöm a választ.
Egy ideje tart már ez a dolog, (több mint egy hónap) emiatt érzem azt, hogy nem csak az "írói blokk", ami a háttérben lehet, különben nem azért ülnék a dokumentum felett, hogy jaj most mi jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!