Könyvírók! Ti ha írtok, hogyan döntötök két alternatíva között a történet tervezésekor?
Amatőr író vagyok, és a készülő regényemmel vagyok pácban. Kitaláltam két viszonylag különböző kimenetelt egy helyzetből, amik befolyásolják az egész történetet, és nem tudok dönteni a kettő között. Valaki tudna tanácsot adni?
Ti hogyan szoktatok kezelni ilyen helyzeteket?
Köszönöm, ha válaszolsz♥️
Amelyik egyedibb, kiszámíthatatlanabb, jobban sokkolja az olvasót.
Nincs is rosszabb annál amikor tudod mi lesz a vége. Lepd meg az olvasót. Ha kell, nyírd ki a főhőst, vagy ne jöjjön össze a szerelmi szál amire mindenki vágyott.
Igazán troll dolog lenne mindkét lehetőséget kifolgozni, és egymás alternatíváiként kiadni a könyveket, valami jó marketing dumával.
"ahogy nem történt meg"
"mi lett volna ha"
"ha akkor [ez meg az] történt volna"
És most azt hiszed viccelek, de nem. Nem te lennél az első, aki ilyet vagy nagyon hasonlót csinál és sikerre viszi.
6, Nem lehet alternatívaként kiadni a könyveket itthon. Böszörményi Gyula bátyó beszélt erről annak idején a Rémálom sorozat kapcsán - ott az a koncepció (aki esetleg nem ismerné), hogy a kötetek utolsó fejezete kétféleképpen van megírva, és az olvasók dönthették el szavazással, hogy melyik irány legyen a valós, merre folytatódjon a következő kötet.
Ennél is az lett volna az eredeti elképzelés, hogy mindkét verziót megírja, sőt, meg is jelenteti, még egy olyan gondolat is felmerült, hogy véletlenszerű lenne: egyforma borító alatt a két belív, így kvázi nem tudod, melyiket veszed meg, mikor leveszed a polcról a könyvesboltban.
Viszont jogilag nem sikerült kivitelezniük, egy könyvnek nem jelenhet meg ilyen formán több verziója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!