Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen tudományos könyvekből...

Milyen tudományos könyvekből tanultok? Csak mert eddig..

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy általános műveltséggel kapcsolatosan, mik a jó könyvek? (Olyat keresek, ami aktuális, tehát történelemmel ne foglalkozzon és ne legyen nagyon kémia vagy fizika amit csak az ért, akinek ehhez esze van. Beleuntam már az olvasásba, pszichológiait többet olvastam, de olyan alapvető dolgokat írnak le benne, hogy kár belefeccölni bármit is.

Szeretek okosító videókat nézni, valami ilyesmi kéne de nem merek már pénzt kiadni lutrira.

Érdekes, hogy az értékelései mind jók voltak ezeknek a könyveknek, ami szerintem szrt se ért. Mit tapasztaltok?

2023. márc. 18. 12:01
 1/9 A kérdező kommentje:
Tudom persze, hogy lehet tanulni a töriből és van hatása a jelenre, de értitek hogy értem.
2023. márc. 18. 12:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én mostanában már egyetemi könyveket szoktam.

Amit olvasok jelenleg:

[link]

Amit ajánlani tudok:

[link]

Utóbbi szerintem a legjobb "tankönyv" amit valaha olvastam, középiskola alatt óriási hasznát vettem, emelt érettségihez szintén nagyon jól jött. Ahogy pedig az ábrák kiegészítik a szövegeket, magyarázatokat... Zseniális.

Nem értem miért nem lehet hasonló formátumú tankönyvekből tanítani, konkrétan olyan ez az enciklopédia mintha egy tökéletesen megírt jegyzet lenne minden órai anyagból fizika, kémia és biológia tárgyakból. Középiskolásoknak ez kötelezően ajánlott, de alapszakon is jól jön ha valaki ebből tanult tovább.

2023. márc. 18. 12:27
 3/9 A nagy Levin ***** válasza:
100%

Ha már geológia és Magyarország akkor nekem ez a kedvencem:

[link]

Csillagászat témában ezt ajánlanám:

[link]

Nem egyetemi szint, de jó, átfogó általános műveltséget ad csillagászat témában.

2023. márc. 18. 13:28
 4/9 A kérdező kommentje:
Magyarordzágot kivéve bármi érdekelhet.
2023. márc. 18. 13:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha rövid tömör áttekintést szeretnél dolgokról akkor keres egyetemi jegyzeteket. Amúgy maradnak a szakkönyvek. Vagy mit keresel egyáltalán?

https://www.youtube.com/@elteatomcsill8013

Ilyet keresel?

2023. márc. 18. 15:12
 6/9 anonim válasza:
21%

Ez mit keres a tudományokban?

Könyv kategória is van. Attól, hogy tudományos témájú könyveket keresel, még nem a tudományos kategóriába való a kérdés. Nincs köze a tudományhoz, érted? :)

Erre van a moderátor tudom, tudom, csak néha nem értem az itteni emberek gondolatmeneteit.

2023. márc. 18. 17:50
 7/9 anonim válasza:
54%

Kedves 6-os!.

Te válaszodat is ki kéne törölni ennyi erővel, mert egyrészt nem a kérdésre felel, másrészt valóban a modi és nem a te dolgod ezt intézni.

Én tanulom magamat nézek kérdező😅

2023. márc. 18. 18:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát így elég nehéz bármit javasolni, hogy nincs semmi konkrét dolog, ami iránt érdeklődsz, csak annyi, hogy alapműveltség. Ennyi erővel a régebbi (véletlenül sem a mostani) gimnáziumi tankönyveket is elő lehetne venni minden tárgyból és tanulni őket, azok is tárgyanként valamilyen alapműveltséget igyekeztek átadni. Tim Marshall A földrajz fogságában, A földrajz hatalma nagyon jó szerintem geopolitikai összefoglalónak, kitér kicsit a törire is, de érdemes mellé atlaszt is rögtön elővenni, mert szerintem túl picik benne a térképek. Youtubeon a kedvenc csatornám a Hogyan működik? Röviden-tömören csatorna. Itt a csatorna listája, remélem betölt: https://www.youtube.com/playlist?list=PLbmQ-3S9RvWqcZ_xNBTE9..

Villámok, atombomba, pókháló, vércsoportok, minden van rajta, csak ritkán jelenik meg új videó.

2023. márc. 18. 18:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Általános műveltségi szint a közoktatásban leadott tananyag, illetve van youtube-on egy Biographics nevű csatorna, ami híres emberek életrajzával foglalkozik.

Esetleg megnézhetsz pár videót a Veritasium csatornán is, de a legtöbb már ott is túlmutat az általános műveltség szintjén.

2023. márc. 18. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!