Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Készítenék egy jegyzetet,...

Készítenék egy jegyzetet, amibe könyvekből kimásolt ábrákat is tennék. Hogyan lehet megoldani, hogy jogilag ne lehessen belekötni?

Figyelt kérdés

Ha szimplán a jegyzet végén felsorolom a használt forrásokat, az elég?

Vagy minden kép alá oda kellene írni, hogy honnan van? Vagy jelölni és a végére?

Vagy alapból nem is lehetne így felhasználni, csak engedéllyel?

Aki jártas a jogban, tudna nekem erre válaszolni?

2013. máj. 15. 18:18
 1/5 anonim válasza:

Ez milyen jegyzet lenne? Csak magadnak, vagy előadásra, vagy eladnád?

A forrást mindenképp fel kell tüntetni. Én pl. szakdogát írtam, sok képet másoltam, mert hát szakdolgot csak szakkönyvből tudok megfelelően bemutatni. Így szabad. De vagyonszerzés céljából nem hiszem, hogy a szerző beleegyezése nélkül lehetne.

2013. máj. 15. 18:49
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem árulnám pénzért, de persze a csoporttársaimmal megosztanám.

Elég az, ha a végére írok egy forráslistát?

Vagy minden képet külön meg kell jelölni (pl. alá írni a forrást, vagy beszámozni és a végén jelölni)?

2013. máj. 15. 19:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Tudom, kicsit tudatlan vagyok, de még nem írtam szakdolgozatot sem:)
2013. máj. 15. 19:07
 4/5 anonim válasza:
Én pont most írok szakdogát, OKJ-st, nálunk elég a végére csak felsorolni, nem kell pontosan jelölni. Szerintem csoporttársaidnál is csak elég a végére. Aztán ha valakit érdekel valami közülük, úgyis megkérdezi, mit honnét szedtél :)
2013. máj. 15. 20:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi!:)
2013. máj. 17. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!