Melyik a kedvenc középsulis kötelező olvasmányotok?
Figyelt kérdés
Nekem a Hamlet és Az ember tragédiája.
Az előbbit a főszereplő megérintő monológjai és emberi mivolta miatt szeretem. Az utóbbit pedig a filozófiai felvetések miatt, kedvenc jelenetem belőle, amikor a végén Ádám öngyilkos akar lenni, de Éva közbeszól, hogy terhes.
Kedvenc idézeteim belőlük:
"Meghalni – elszunnyadni – és alunni!
Talán álmodni: ez a bökkenő;
Mert hogy mi álmok jőnek a halálban,
Ha majd leráztuk mind e földi bajt,
Ez visszadöbbent. E meggondolás az,
Mi a nyomort oly hosszan élteti" -Hamlet
"A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga." -Az ember tragédiája
2023. febr. 10. 22:42
12/18 anonim válasza:
Nekem a Bűn és bűnhődés és a Hamlet.
14/18 anonim válasza:
Victor Hugo: A párizsi Notre Dame
15/18 anonim válasza:
Nekünk Agatha Christie: Tíz kicsi néger című könyve volt feladva 11.-ben, azután szerettem meg az olvasást.
16/18 anonim válasza:
Nekem a középiskolában az Odüsszeia volt az első kedvenc olvasmányom. Már az általános iskola elejétől, ahogy megtanultam, azonmód szerettem is olvasni. Ezért aztán a középiskola előtti nyáron megnéztem, hogy mik lesznek elsőben a kötelezők. Azok közül pedig az Odüsszeia keltette fel leginkább a figyelmemet. Olyannyira, hogy ráérezve a mitikus hangulatára és az időmértékes ritmusára, szinte egyvégtében végigolvastam.
17/18 anonim válasza:
Fú, már elég rég volt a középiskola, de arra emlékszek, hogy tanultuk Poe-t és tőle A Morgue utcai kettős gyilkosságot is olvastuk. Na, az tetszett nagyon, mert szerettem a Sherlock Holmes-történeteket és az eléggé hasonlított rájuk (konkrétan valószínűleg onnan nyúlta az ötletet Conan Doyle...)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!