Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy készítsek képregényt...

Hogy készítsek képregényt rajztudás nélkül?

Figyelt kérdés

Gondoltam kipróbálnám magam, csak rajzolni sajnos nem tudok, se rendesen, sem pedig digitálisan. Ötleteim vannak és megvan a sztori, karakterek meg minden.

Először egy regényt akartam, de olyan irányba ment el az egész hogy szerintem képregényként lenne jobb. Gondoltam arra is hogy ismerek embereket akik nagyon jól rajzolnak, de nem hinném hogy ők ebben érdekeltek lennének. Igazából már úgygondolom hogy halott az egész ügy, csak egy utolsó próbálkozásként írom ki a kérdésem, hátha valaki tud adni egy jó tippet.

Azt szeretném megjegyezni hogy nem szándékozom egy Stan Lee lenni. Ha lehet az ilyen kommentek hogy: ,,ma már minden hülye ír, ez nem nekem való, keress munkát stb." kíméljenek. A saját szórakozásomra csinálnám, s nem feltétlenül azért hogy sikeres legyek és jó pénzt keressek belőle😆.

2023. jan. 12. 21:18
 1/9 anonim válasza:
95%
Photoshop alkalmazással, vagy Paint-ben...ott, ha nem tudsz rajzolni is össze tudsz hozni viszonylag normális dolgokat.
2023. jan. 12. 21:23
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

SFM modelekkel?

AI-vel?

2023. jan. 12. 21:37
 3/9 anonim ***** válasza:
73%

A képregényeket is le lehet forgatni filmben. Akkor mi lenne,ha forgatókönyvet írnál hozzá. Mondjuk nem tudom pontosan, mi a különbség a regény,és a forgatókönyv között; de lehet, hogy jobban éreznéd magad; ha nem regénynek, hanem forgatókönyvnek neveznéd. Vagy pl nemtom, más is lelkesedik-e ugyanannyira a téma iránt, hogy együttműködésben lerajzolná neked. De, amúgy, ha semmiképp sem megy; akkor azért regényben szerintem mindenképpen írd meg. Nem is feltétlenül kell annyira teljesen fullosan kidolgozottnak lennie; a képeket majd hozzáképzeljük a szöveg alapján.

Vagy pl nemtom, van az a drámais -stílus,hogy:

Helyszín: pénteken öt órakor a mozi előtt. Időjárás: napos.

Jancsi: Szia Sanyi!

Sanyi: Szia Jancsi!

Nemtom, az időjárást szokták -e így, de szerintem jó az. Még akár olyat is lehet odaírni, hogy

Leila, lelkesedve: Menjünk el fagyizni !!!!

Kázmér, helyeslően: Jó, menjünk !

XDDD Csak példákat írtam, remélem, jók. :):)

2023. jan. 12. 21:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha mondjuk sztorit jobban tudsz írni, kérj meg valakit, hogy rajzoljon neked.
2023. jan. 12. 21:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz meg egy jól razoló ismerőst, ismeretlent, hogy mennyi pénzért rajzolná meg neked. Gyűjtsd össze rá a pénzt, majd rajzoltasd meg.
2023. jan. 12. 22:06
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ha megnézed a komolyabb graphic noveleket, azoknál is úgy van, hogy van külön egy történetíró és egy rajzoló. Szóval egyáltalán nem olyan ördögtől való összefogni valakivel. :)
2023. jan. 13. 07:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Haverkodj össze egy ügyesen rajzoló személlyel.
2023. jan. 13. 20:04
 8/9 anonim ***** válasza:
93%
A.I., medterséges értelem.
2023. jan. 13. 23:04
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ps-hoz is kell tudás, érzék, ha nem akar valaki egy kritikán aluli teljesítményt.

Mesterséges int. - val pedig nem lehet ugyanazt a karaktert összehozni és sok más tényezőt, fontos részletet visszaadni.

Legyen meg a sztori, párbeszéd, majd keress rajzolót.

Persze nem ingyen s nem lesz olcsó.

Hiszen gondolj bele: saját dolgait is csinálhatná 100% saját haszonnal.

A rajzolóval össze kell hangolódni, tetszenie kell neki az ötletnek, sztorinak, hogy kibontakozhasson, teljesítsen.

Adj majd fel munkalehetőséget pl artstation oldalára, ha sztoriban és anyagilag is fel vagy készülve rá.

Már ha tényeg akarod a képregény formát.

2023. jan. 14. 09:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!