Akik írtak már könyvet itt, mennyibe időbe telt?
Figyelt kérdés
Épp egy könyvet írok. (Csak hobbiból, és max barátok-családnak mutatnám meg.) Ezelőtt kétszer is próbáltam már, de nem fejeztem be azokat. Ezt kb 200-250 oldalasra tervezem. 36 oldal kész van, de még sok van hátra. Tudok mindent, hogy mi mikor fog történni, van egy rakás jegyzetem. 2 nap alatt sikerült 34 oldalt írni, ma mégsem megy tovább. Furcsa, hogy tudom mi mikor kell legyen, mégis nehéz körülírni a helyzetet, szépen fogalmazni, figyelni hogy ne kapkodjam el, legyen dramaturgiai hatása. Nektek mennyi időbe telt egy teljes könyv megírása?2023. jan. 7. 18:51
2/3 anonim válasza:
Leginkább este írok, de ha mindennap sikerül, akkor általában 5 -6 hónap alatt kész az első változat, amit persze rengetegszer átnézek, javítok utána. (kb 400 oldal)
3/3 anonim válasza:
Én eddig kettőt írtam, könyvnek mondjuk barokkos túlzás lenne nevezni ezeket, inkább rövid regénynek vagy történetnek mondanám a műveimet, feltöltetni pedig Wattpadra és Merengőre szoktam. Mind a kettő 40-50 ezer szó között van és 13 fejezetesek, az elsőt 5, a másodikat 4 hónap alatt írtam meg, mindkettőhöz előre megvolt már tervezve a cselekmény is. Egy 3-5 ezer szavas fejezetet kb. egy hét alatt írtam meg (1-2 teljes heti kihagyás mellett), általában 4-5 részletben, ahogy a jelenetek adták. Aztán még a végén persze volt többszöri átolvasás, hibajavítások, átfogalmazások, mire végleges stádiumba kerültek. Én sajnos olyan 3 óránál többet nem tudok egyszerre írni, mert bezsong már a fejem és csökken a koncentrációm. 2 nap alatt a 34 oldal az elég durva, lehet, ez is a baj, hogy kifárasztottad magad. :D Szusszanj szerintem egy kicsit, ha úgy érzed, és utána folytasd. Amikor meg úgy érzed már, hogy fáradsz, akkor érdemes lehet ott félretenni, és következő nap újult erővel folytatni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!