Könyv vagy a pdf az előnyösebb? bővebben lent.
Melyiket szereted jobban?
melyiknek mik az előnyei szerintetek?
Pdf attól függ milyen eszközön. Telefono nagyon kicsi betűk vannak és nem a legideálisabb.
Tablet csak, akkor jó ha nem nehéz.
Ebook olvasó még jónak számít mert kicsi könnyű és hordozható.
Előnyei pdf-nek:
-Többnyire olcsóbbak a könyvek
-sok könyv ingyen is megszerezhető (illegálisan)
- millió könyved lehet egy eszközben
- nem kell könyvtárába járni vagy rendelni, csak meg fizeted és meg van
- árnyékos helyen is olvashatsz
Hátrány:
-ha tableted van (nekem ipadem van a nagyobbik) nagyon nehéz és kényelmetlen tartani ha az ágyban szeretnék olvasni
-fájnak a szemeim tőle (habár ha jól tudom vannak ebook olvasok ahol nincs ilyen probléma)
-nem érzed a lapokat fizikailag (ami sok embert zavar, mert hiányzik a könyv illata az oldal tapintása)
Könyv
Előnye:
-fizikaliag lapozol
-kolcson adhatod másnak is
-nem fájnak tőle a szemeid
-ki tehed a polcra és lehet könyvtárad
Hátrány:
-Drágábbak
-sokszor több hetet kell könyvre várni ha rendeled és nincs nekik az üzletben
-nem olvashatsz árnyékos helyen (sötét helyen)
- néha ha kicsi a könyv és vastag és nem akarod el törni, akkor eléggé szar tartani a kézbe
A PDF nem e-könyv formátum. Az .epub és a .mobi például e-könyv formátumok.
(A PDF arra szolgál, hogy a képernyőn pontosan úgy láss egy dokumentumot, ahogyan kinyomtatva fogod látni. Ez az e-könyv esetében előnytelen, mert ott a tartalmat előnyös újratördelni a képernyő méretének és az általad óhajtott beállításoknak (betűtípus, betűméret, sortávolság stb.) szerint.)
Én már kb kizárólag e-könyveket olvasok, mert nagyon praktikus, h nálam lehet a telefonomon gyakorlatilag végtelen mennyiségű, a világirodalom nagy része, anélkül, hogy bármekkora plusz helyet foglalna a táskámban. Amikor még nem voltak e-könyvek, a könyvtárba jártam papírkönyveket kölcsönözni.
A pdf nem könyv.
RENDES ekönyvet szoktam olvasni eolvasón, szeretem, hogy nem kell a vastag könyvet cipelni, hogy nyaralásra nem kell kiválogatni, mit vigyek, hogy sötétben este nem zavarom vele a páromat.
Emellett könyvhörcsög is vagyok, teház rendes könyvem is van rengeteg, veszek és olvasok is
Régebben a könyveket részesítettem előnyben, de ma már laptopon olvasok, legtöbbször online, de ha letöltöm, akkor pdf-ben.
Így az angol írásokhoz is hozzáférek, és online tudok kommunikálni a hozzám hasonló hobbi írókkal, akkor is, ha külföldiek.
Remélem nem. Én azért szeretem a papír alapú, igazi könyveket.
(#5-ös voltam)
Nem, mert a többség hozzád hasonlóan csak lopkodja a kalóz pdf-eket torrent oldalakról. Ez nem ekönyv, és maximum arra jó, hogy kevesebb könyvet adjanak ki, vagy teljesen leszokjanak a kiadók az - így sem túl erős kínálatú - ekönyv kiadásról.
A fő probléma az, és azért nem fog itthon igazán elterjedni az ekönyv soha, hogy míg a fizikai könyvek kulturális terméknek számítanak, ennek megfelelő áfakedvezménnyel (5%), addig - nálunk egyedül az euban...... - az ekönyvet digitális terméknek tekinti a jog, ezáltal az áfakedvezmény sem létezik (27%).
Ez azt eredményezi, hogy szinte ugyanolyan drága az ekönyv és a papír, sőt, néha akár még drágább is az ekönyv, mert arra más jogok vonatkoznak, ritkábban tudják őket akciózni - míg a papírkönyveket rendszeresen. Az árkülönbség miatt sokan megveszik inkább a fizikai kiadványt, hiszen ha már ennyit költ, akkor jobban megéri az.
Na meg ott a jó magyar mentalitás, hogy amit nem tudok a kezembe fogni, az nincs is, és nyugodtan ellophatom.
Szeretem a könyveket, imádom az illatukat, de sokkal kényelmesebb számomra az ebook. Este nem zavarok senkit a lámpával, csak bekapcsolom és kész. Mindig nálam van, hiszen vagy telefonon, vagy kindle-n olvasok.(persze nem illegálisan töltöm)
Ha valami megtetszik, azt könyvben is megveszem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!