Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Nagyon gáz ha 1óra alatt...

Zsiráf40 kérdése:

Nagyon gáz ha 1óra alatt 15-20 oldalt olvasok?

Figyelt kérdés
Látom hogy a gyakorin és youtubon mennyit olvasnak az emberek. Havi 4-6 könyvet. Én meg egy vastak könyvet nyáron 6hét volt elolvasni. Régen olvastam év közben is,de most csak szünetekben. Próbálom az olvasós hobbimat feléleszteni most olvasok egy vastag és egy rövid könyvet. De soha nem voltam az a gyors olvasós tipus bármennyire is érdekel a könyv. Ez gáz? Most is karácsonyra kaptam könyvet:) Illetve te mennyit olvasól 1 óra alatt és havonta hány könyvet olvasol?
2022. dec. 27. 14:33
A kérdező szavazást indított:
gáz
nem gáz
jó hogy olvasol
29 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
Nem kell mindent elhinni. A sok boooktyúber beleszámolja a képeskönyveket meg színezőket is :D
2022. dec. 27. 14:39
 2/11 anonim ***** válasza:
73%

Nem gáz, úgy csinálod, ahogy akarod.

Viszont az miért lenne kamu, hogy valaki havi 4-6 könyvet olvas? Én is kb. annyit szoktam.

2022. dec. 27. 14:49
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

Nem lóverseny. Régen, amíg nem volt munkám havi 10-15 könyvet is elolvastam, most jó, ha 4-6 megvan.

De sok mindentől függ, nyelvezettől például. Azt szoktam mondani, hogy egy Percy Jackson típusú ifjúsági regényből akár hatvan-hetven oldalt is elolvasok egy óra alatt, míg komolyabb művekkel lassabban haladok. Évente 100-150 regényt olvastam régebben, de akkor több időm volt, most inkább 50-et kábé.

2022. dec. 27. 15:32
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

Én valamikor nagyon gyorsan tudok haladni valamikor viszont szenvedés.

Pedig nem az van, hogy nem érdekel, amit olvasok.

Egy booktuber azért szerintem munkaként tekint az olvasásra, ezért tud gyorsabban haladni. Én is észrevettem, hogy pl. amikor vizsgára tanulok, akkor néhány nap alatt elolvasok hosszabb könyveket is. Ha van valami biztos cél, akkor jobban tudok koncentrálni az olvasásra, mint nyugodt körülmények között.

2022. dec. 27. 15:54
 5/11 anonim ***** válasza:
71%

Egyáltalán nem probléma.

Vannak, akik gyorsolvasók meg vannak, akik lassan olvasnak, ez "veleszületett" adottság, van, akinél lehet gyakorolni a gyorsabb olvasást, de van, akinek nem megy.

Például nálunk a párom nagyon lassan olvas (20- 50oldal naponta), de utána majdnem hogy el tudja szó szerint mondani, mit olvasott, én gyorsan (napi 100-200 oldal szövegtöl függöen), elvileg tudom, miröl volt szó benne, ha szó szerint kell valami, pontosan meg tudom mutatni, melyik oldalon van, de felmondani nem tudnám a könyvet, mert csak a jelentése van meg, illetve képileg tudom felismerni, amit keresek.

Mindkét dolognak van elönye, amit mi ki is használunk, de egyik módszer sem jobb vagy rosszabb a másiknál.

Ami pozitív, hogy olvasol, más egyébbel meg ne foglalkozz, nem verseny, nem kell senkinél gyorsabban olvasni, élvezd a könyveket, ez a fontos.

2022. dec. 27. 15:58
 6/11 anonim ***** válasza:
59%

Nekem az a gond, hogy túl gyorsan olvasok, egy átlagos könyv (400-500 oldalas) egy-két nap, ha magyarul vagy németül íródott. Ezért viszek magammal hosszabb hétvégére vagy nyaralásra mindig angol könyveket, mert úgy egy hétig - tíz napig is eltart egy-egy könyv, azaz nem kell könyvtárat vinni magammal.

De ez szerintem nem érdem, hanem egyszerüen adottság, a legjobb barátom meg igen lassan olvasós tipus, de nem foglalkozunk ezzel, nem versenyröl van szó, olvasni jó dolog, érdekes, örömet okoz, mindenki úgy olvas, ahogy neki megfelel és ez a lényeg.

2022. dec. 27. 16:01
 7/11 anonim ***** válasza:
14%
Én a Gyűrűk Ura mind a 6 könyvét olvastam ki másfél nap alatt. Találkoztam már grafikus memóriájú emberrel, neki kb 4 másodperc volt egy oldal, majd két percbe tellett elmondania, hogy mi állt azon az oldalon. Szóval, ha megérted és később vissza tudsz emlékezni a történetre, akkor jó. Azt vettem észre, hogy az átlagos hobbiolvasónak percenként egy-két oldal a kapacitása A/5 méretű könyv esetén, de ez függ a történet bonyolultságán, a mondatszerkezeteken, az idegen szavak gyakoriságán is.
2022. dec. 27. 17:12
 8/11 NTBS ***** válasza:
72%
Egyáltalán nem gáz. Öröm, hogy olvasol.
2022. dec. 27. 19:34
 9/11 anonim ***** válasza:
70%

Velem általában az van, hogy ha élvezem és érdekel, amit olvasok, akkor gyorsan megy. Viszont ha nem érdekel annyira és unalmas, akkor mindig beálmosodok és lelassulok.

30 perces buszozás alatt szoktam kb 50 oldalt olvasni de "szigorúan" ha tényleg érdekes.

2022. dec. 27. 19:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nincs ezzel baj. Én is lassan tudok csak olvasni, 20-25 oldal/ óra, attól is függ hogy van szedve, apróbbak vagy nagyobb betűkkel stb.

Én egyáltalán nem bánom, hogy oldalszámtól függően 1-2 könyvet olvasok el havonta. Ha ilyen 900-1000 oldal feletti akkor 1 vagy akár 1,5 hónap is kell hozzá.

Egyrészt szeretek mással is foglalkozni, másrészt elfárad a szemem, harmadrészt anyagilag se győznék annyi könyvet megvenni, + olyan sok helyem sincs...

A könyvtárazást viszont már tényleg csak akkorra tartogatom ha minimális könyvet tudok csak megvenni/ eltárolni. Mert alapvetően nagyon nem szeretek könyvet visszavinni. Az ebooktól pedig idegenkedem de idővel arra is valószínűleg rá leszek kényszerülve.

2023. jan. 3. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!