Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Megvennél olyan könyvet, amit...

Megvennél olyan könyvet, amit AI írt?

Figyelt kérdés

Az OpenAI megjelenése sokak számára felvetett olyan kérdést, hogy: lecseréli majd az AI az írókat?

Riportokat, facebookra való clickbait-es cikkeket szépen meg is tud írni, nem vitás, sőt, profibban mint egy ember. De vajon a jövőben fog tudni 200-300 oldalas és akár több kötetes könyveket is írni? Ha igen, akkor megvennéd? Kíváncsiságból vagy mert nem érdekel, hogy ki vagy éppen mi írta a könyvet, aminek megtetszik a fülszövege? Ha nem, akkor miért nem?

Eddig amit sikerült kihoznom tőle egy pár oldalas prológus volt, amit nagyon esztétikusan, gazdag szavakkal írt és egész kreatívan, de valahogy mégsem érződött kreatívnak, sem érdekesnek (próbáltam direkt szabadságot adni az AI-nak, ezért csak pár adatot, egy alaphelyzetet adtam meg neki).

2022. dec. 24. 22:55
A kérdező szavazást indított:
Megvenném, nem érdekel, hogy ki/ mi írta.
Megvenném, mert AI írta.
Nem venném meg, mert AI írta.
Nem tudom mi az az OpenAI.
26 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Tudnál linket küldeni pár cikkhez, íráshoz, amit AI (mi is ez?) írt? Le vagyok maradva csúnyán.
2022. dec. 24. 23:22
 2/9 anonim ***** válasza:
80%
Kizárólag sztori alapján választok könyvet.
2022. dec. 24. 23:24
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
ha érdekes a könyv akkor felőlem űrlények is írhatják. nekem nem az számít hogy ki/mi írta
2022. dec. 25. 00:13
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
Most mondom neked, nem fogod tudni hogy John Smith AI. Most még észreveszed mert az egész gyerekcipőben jár, de ha majd eléri a serdülőkort, már nem. És olvashatóbban fog írni mint sok copypaste újságíró.
2022. dec. 25. 08:42
 5/9 D-Mano ***** válasza:
100%

1-es,

Az AI magyarul MI, azaz mesterséges intelligencia (még magyarabbul MÉ: mesterséges értelem), egyfajta számítógép vagy szoftver.

Erről az Open AI-ról még én sem hallottam egyébként.

2022. dec. 25. 19:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Lektűrt biztos tud majd írni, a művészet viszont kérdéses.
2022. dec. 25. 23:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Jelen állapotában, tapasztalataim szerint az AI minimalis bemeneti adatokkal sem írni, sem rajzolni nem tud igazán jól vagy kreatívan. Szóval, amit egy jelenlegi AI írt, azt valószínűleg nem venném meg, mert nem lenne jó.

Viszont, ha sok és precíz bemeneti adattal dolgozik, az AI nagyon szépen tud dolgozni. Ekkor viszont szerintem nem az AI alkot, hanem az ember használja az alkotás eszközekémt az AI-t, szóval még mindig emberi kreativitás van mögötte. Azt, ha tetszik a történet, megvenném.

Ha az AI elég fejlett lesz, hogy tényleg magától alkosson, akkor már teljes mértékben az alapján fogok könyvet választani, tetszik-e a történet.

2022. dec. 26. 09:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha már olyan fejlett lenne az AI, hogy élvezhetően ír, akkor én inkább íratnék vele olyat, amilyet én akarok olvasni, ahelyett, hogy másét olvasom.
2022. dec. 26. 13:08
 9/9 anonim ***** válasza:
76%
Kíváncsiságból lehet vennék. De törekednék arra, olyan könyveket vegyek, amiket emberek írtak, hogy támogassam az írókat. Egyébként nekem kicsit 1984 érzésem van tőle.
2022. dec. 27. 00:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!