Megvennél olyan könyvet, amit AI írt?
Az OpenAI megjelenése sokak számára felvetett olyan kérdést, hogy: lecseréli majd az AI az írókat?
Riportokat, facebookra való clickbait-es cikkeket szépen meg is tud írni, nem vitás, sőt, profibban mint egy ember. De vajon a jövőben fog tudni 200-300 oldalas és akár több kötetes könyveket is írni? Ha igen, akkor megvennéd? Kíváncsiságból vagy mert nem érdekel, hogy ki vagy éppen mi írta a könyvet, aminek megtetszik a fülszövege? Ha nem, akkor miért nem?
Eddig amit sikerült kihoznom tőle egy pár oldalas prológus volt, amit nagyon esztétikusan, gazdag szavakkal írt és egész kreatívan, de valahogy mégsem érződött kreatívnak, sem érdekesnek (próbáltam direkt szabadságot adni az AI-nak, ezért csak pár adatot, egy alaphelyzetet adtam meg neki).
1-es,
Az AI magyarul MI, azaz mesterséges intelligencia (még magyarabbul MÉ: mesterséges értelem), egyfajta számítógép vagy szoftver.
Erről az Open AI-ról még én sem hallottam egyébként.
Jelen állapotában, tapasztalataim szerint az AI minimalis bemeneti adatokkal sem írni, sem rajzolni nem tud igazán jól vagy kreatívan. Szóval, amit egy jelenlegi AI írt, azt valószínűleg nem venném meg, mert nem lenne jó.
Viszont, ha sok és precíz bemeneti adattal dolgozik, az AI nagyon szépen tud dolgozni. Ekkor viszont szerintem nem az AI alkot, hanem az ember használja az alkotás eszközekémt az AI-t, szóval még mindig emberi kreativitás van mögötte. Azt, ha tetszik a történet, megvenném.
Ha az AI elég fejlett lesz, hogy tényleg magától alkosson, akkor már teljes mértékben az alapján fogok könyvet választani, tetszik-e a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!