Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Leiner Laurának miért nem...

Leiner Laurának miért nem jelenik meg új könyve? Miért a régi könyveit jelenteti meg?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nagyon azeretem Laurát és a Könyveit, de már egy éve nem jelent meg semmi új könyve vagy ha igen azok felnőtteknek szólnak inkább mert elvontabbak..

Azt is értem hogy infláció van, sok időbe telik a könyvkiadás, de szerintem az olvasók megérdemelnék az új könyveket. És őszintén az emberek többségét jobban érdekelnék a szokásos Leiner Laura könyvek, mint az újféle borítók🙃

2022. dec. 17. 15:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%

Ez mennyire egy gyerekes, butuska kérdés, te jó ég. Ne haragudj meg, de annyira látszik, hogy nem igazán érted, hogy pl. a könyv kiadás és írás hogyan is működik.

Évente egy könyv az sok. Leiner Laura könyvei nem arról híresek, hogy mennyire bonyolultak és mélyek, de tőle sem lehet elvárni, hogy folyamatosan "termeljen". Normál, nem kreatív szakmáknál is kiég az ember, ha agyon van hajtva, folyamatosan gürizik, nem tud pihenni. Ugyan ez igaz a kreatív szakmákra is.

A "nem jelent meg könyve" és a "megjelent, de nem tetszett" baromira nem ugyan az. Attól még, mert neked személy szerint nem tetszett, attól még neki van benne munkája, ideje, stb. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a fodrászod ma csak 1 órát dolgozott, mert addig a te hajadat vágta. Az nem számít. ameddig a többi vendégével foglalkozott, mert az téged nem érdekel.

"az olvasók megérdemelnék az új könyveket" - A felnőtt olvasók nem? Ők nem olvasók? Érezhetően gyerek vagy, még abban a korban vagy, mikor te vagy a világ főszereplője saját magad szerint. Kamaszkori sajátosság, de ez nem így működik a valóságban.

Leiner Laura egy ember. Nem kötelező neki téged kiszolgálnia. Ha holnap abbahagyná az írást, szíve joga lenne. Ha teljesen profilt vált és innentől kaszabolós horrort ír, az is.

Lehet, hogy a mostani rajongói jobban érdekelné ugyan az a stílus, de mi van, ha ő innentől egy teljesen más közönségnek akar kedvezni? Milyen "emberek többsége" az, amiről beszélsz?

Ráadásul lehet, hogy Leiner Laura nem akarja újra meg újra megírni ugyan azt a könyvet. Most máshoz van kedve. Fejlődik az érdeklődési köre mondjuk.

(Ezt mind úgy írtam, hogy nem szeretem Leiner Laura könyveit, de az nevetséges, hogy olyan elvárásokkal vagyunk egy író felé, ami teljesíthetetlen és a kiégéséhez vezetne. Ők is emberek, nem tinikönyv kiadó automata robotok.)

2022. dec. 17. 17:26
 2/18 A kérdező kommentje:
Látom egy két dolgot félrértettél, az új könyvei alatt azt értem hogy egyszer már ki lett adva és ahelyett hogy a már kiadott könyveket adja ki újra más borítóval kiadhatná azt a könyvet amiben az év elején írt hogy ki fog jönni.
2022. dec. 17. 17:37
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Azért annyira nem szörnyű a dolog, mint amilyennek lefested...

Egyetlen igazán felnőtteknek való könyve van, a Közhelyek, az is asszem tavaly vagy tavalyelőtt jelent meg, szóval azért nem szűkítik a tiniknek szóló kínálatot az új könyvei, illetve ezt a könyvet is nagyon sokan szeretik a korosztályban (én még nem olvastam, de annyit dicsérik mindenhol, hogy megelőlegezem neki a jó véleményt). Szóval, ha elmúltál 15-16 éves, simán adhatnál annak is egy esélyt

Aztán, eleve nem tudom, mi az ok a panaszra, átlag évi 2 könyvet ad ki, ami szerintem ritkaság, és még ha tényleg nem a legbonyolultabb történeteket írja, ahogy #1 írta, 300-400 oldalasak, szóval tényleg nem semmi teljesítmény.

És nem csak úgy "új borítókkal" adja ki a könyveket. A Remekeket tényleg kiadták már, de azt szerintem max antikváriumokban tudnád megtalálni, így természetes, hogy újra kiadja őket, hogy ezek is több emberhez eljussanak. Szinte olyan, mintha egy új könyvet adna ki. Ugyanez van a Közhelyekkel.

A Random, amin most nyáron a fő hangsúly volt, eddig soha ki nem adott könyv, csupán annyi, hogy nem idén írta, hanem valamikor 2009 környékén. Azt is érdemes elolvasni, jó könyv, egyáltalán nem zavaró, hogy huszonévesekről szól.

Amúgy is, szerintem max tavaszig kell várni az új könyvre. Papírhiány van, idén már kiadott két könyvet, hatalmas csúszásokkal, problémákkal, közben foglalkozik a Noble Rock termékeivel is, meg őt ismerve szerintem már új könyvet ír, holott a következő még meg se jelent...

Az meg nagyon nem kell, hogy kapkodva kiadjanak valamit, tele hibákkal... Az Szjg kalauz 2.0 -ban pl bőven volt helyesírási hiba, hiányzó szóköz, rossz tördelés... Persze el lehet tőle tekinteni, de azért zavaró. Akkor már legyen minőségi a munka, ne gyors. (megjegyzem, azt is azért adták ki, mert már csak neten tudtad használtan megvásárolni, csillagászati áron)

Szóval az égadta világon semmi okod elégedetlenkedni szerintem. És inkább nézz utána, mi hogyan jelenik meg, mielőtt farkast kiáltasz, mert a valóság közelében sem jársz...

2022. dec. 17. 18:34
 4/18 A kérdező kommentje:
Koszonom a normalis valaszt #3
2022. dec. 17. 19:22
 5/18 anonim ***** válasza:
89%

Új könyv

Aki emlékszik, a januári bejegyzésemben az év első felét az egykötetes Remek/Ez is Remek, és a Random megjelenésének szántam, és nagyjából az év végére lőttem be az új könyv érkezését, bár akkor még fogalmam sem volt, hogy mennyi és hogy milyen nehézséggel kell szembenéznem, különösképpen kiemelve a papírhiányt, a Random három adagban történő érkezését, és a beharangozott megjelenés kéthónapos csúszását, ami nagyjából borította az egész évemet, mert bőven július volt már, amikor a kötet normálisan kaphatóvá vált. Emiatt (sem) volt kifejezetten könnyű az év első fele, de a Random végül megjelent, és a fogadtatása, valamint az, hogy ennyi év után végre kéziratból könyv lett belőle, majdhogynem kárpótolt mindenért. Ettől függetlenül viszont a tervezettnél sokkal később jött ki, amitől (számomra) túl közel került volna az új könyvhöz, így annak megjelenése 2023-ra került.

Minden infót hozok majd róla, annyit azonban előre szeretnék elmondani, mert biztosan sokakban felmerül, mint kérdés, hogy az új könyv természetesen mindenhol kapható lesz majd, a szokásos országos megjelenéssel.

A Közhelyek, Remek!/Ez is Remek! és Random könyvek kizárólagossága az L&L-ben csupán abból adódik, hogy három régebbi könyvemről van szó, melyeknek műfaja, korosztálya, esetleg a nyelvezete (Remek 😀 ) nem feltétlenül egyezik meg a tőlem megszokott történetekével, ezért érhetők el csak az L&L könyvesboltban. Ez a korábban (Szent Johanna gimi előtt) írt könyveimre vonatkozik, az új regényeim eddig is, és ezután is kaphatók lesznek minden könyvesboltban.

2022. dec. 17. 22:40
 6/18 anonim ***** válasza:
89%

Az írás nem teljesen úgy működik, hogy leülsz és elhatározod,hogy írni fog egy fiataloknak szóló regényt csak azért,mert eddig abból jó sok bevételed származott meg a rajongóid úgyis oda vannak érte, így majd ezt is elolvassák. Az író maga dönti el mit akar írni,a kiadó pedig azt,hogy mit ad ki.

Emelett egyeltalán nem fura,hogy egy író egy bizonyos idő után új műfajokat is kipróbálnak. Ha belegondolsz az írónő 37 éves így a szerintem egyeltalán nem furcsa hogy felnőtteknek kezd könyveket írni, hisz ő maga is az.Ez persze nem azt jelenti,hogy soha nem fog több ifjúságít írni,hisz lehet hogy a mostani újabb könyvei azért ilyenek mert régebben felmerültek benne ezek az ötletek,de a megkezdett sorozatait be akarta fejezni.

Ezenkívül egyeltalán nem ritka,hogy a magyar írok,sőt akár nevesebb külföldi írok 1,de akár 2 év alatt adjanak ki egy új könyvet. Lehet,hogy te több könyvet akarsz elolvasni,de a minőség mindig jobb mint a mennyiség,a jó munkához pedig idő kell. Sorozatoknál lehet könyebben megy hisz már az elején kirajzolodik egy kép, hogy mi felé akarsz haladni,de egy teljesen új ötlet esetén többet kell tervezni

2022. dec. 18. 00:30
 7/18 anonim ***** válasza:
88%

Ha megnézed, nemrég posztolt egy flamingót. Szerintem ez az új könyvre egy utalás.

Csak ismételni tudom az előttem szólókat (szia Laura ❤️), évente 2 könyv sok. Örüljünk, ha egyet ki tud adni. Nem olyan könnyű ám ez, mint ahogy sokan gondolják.

Addig is míg várunk, ott a többi regénye, amit én pl folyton újra szoktam olvasni,így 30 éves fejjel is. 😂

Cortez 4ever

2023. jan. 1. 11:54
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Említette, hogy várhatunk tőle új könyvet, valószínűleg az év első felében meg is kapjuk.
2023. jan. 3. 15:04
 9/18 anonim ***** válasza:
73%
#2 Azt még hadd jegyezzem meg, hogy az írónak - jelen esetben Leiner Laurának - kábé semmi beleszólása nincs abba, hogy a kiadó mit ad ki. Ha újranyomtatják a könyvét új borítóval, az nem azért van, mert ő azt mondta, hogy "figyi, tesó, olyan rég jelent meg új könyvem... Nyomtassuk má' újra az Szjg-t". Nem teljesen értem, mi a kérdés. Semmi köze hozzá, hogy a kiadó mit csinál a könyveivel, nem az ő döntése.
2023. jan. 3. 15:26
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Saját kiadója van, a borítóval kapcsolatban pedig nagy beleszólása. (A saját kiadója előtt is az volt)

Az SzJG kalaúzának első verziójában mutatta a régebbi borító terveket, hogy mennyi mindenre mondott nemet.

2023. jan. 3. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!