Érdemes megvenni a Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről, Gondolin bukása és Beren és Lúthien c. könyveket?
Mindenképpen érdemes, viszont azt fontos megjegyezni h a Beren és lúthien vmint a Gondolin bukása nem olyan mint a húrin gyermekei h elkezdődik a sztori és a végén befejeződik, hanem több féle képen meséli el, bemutatja a korai változatot az újabbakat, persze ettől függetlenül egy részletesebb történetet fogunk kapni csak még se olyan mint a húrin gyermekei, vannak benne jegyzetek stb. Egyébként szép könyvek szép illusztrációkkal tehát én ajánlom.
A befejezetlen regéknél az a helyzet h Tolkien fiát kritika érte a szilmarilok kiadása után h túl rövid és nem fejti ki részletesen a történeteket és ezt a könyvet erre válaszul készítette el, majd csak jóval később írta meg a Húrin gyermekeiet, beren és lúthient és a gondolin bukását.
Ezáltal ha elolvasod a Gondolin bukását akkor a befejezetlen regék 35-98ik oldaláig semmi új információt nem fogsz kapni, ha pedig a Húrin gyermekeit is elolvastad akkor a 99től 283. oldalig nem fogsz kapni semmi új információt hiszen ezek a jóval később megjelent könyvekbe belekerültek.
Viszont ezt követően a másodkorról és a harmadkorról, a drúadanokról, istarokról és palantírokról lehet plusz információkat szerezni ami ki tesz kb 400 oldalt még pluszban, ezek miatt pedig szerintem ezt sem szabad kihagyni.
Ha olvastad a Szilmarilokat, akkor igen. :) Az időrendben összefoglalja ezeknek a tartalmát, az általad felsorolt művek pedig részletesebben kifejtik.
Ha nem olvastad még a Szilmarilokat, úgy szerintem nehezebben fogsz csak kiigazodni rajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!