Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Írók! Ti mennyi pénzt kaptatok...

Írók! Ti mennyi pénzt kaptatok a kiadott könyvetek után?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék senki zsebében turkálni, névtelenül érdekelne, hogy milyen anyagi haszonra tettetek szert az írással. Légyszi, azt is írjátok meg, hogy egyszeri jutalomban részesültetek, vagy darabszám után kaptátok a pénzt. Köszönöm.

2022. nov. 18. 18:57
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Én egy írót ismerek személyesen. Neki 50 ezer forintba fájt a magánkiadás, és azóta sem volt belőle bevétele. Szerződés szerint neki minden eladott példány után jár jutalék. Pontos százalékot nem tudok.
2022. nov. 19. 12:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A kis kiadók csak lehúzzák az ismeretlen írókat, sztem csak a legismertebbek keresnek eleget.

Vagy ha elmész újságírónak fix összegért, az még talán, de hát az meg már egy másik műfaj.

A kezdés mindenképpen úgy néz ki, hogy ingyért adod amit írtál, és örülsz, ha megjelenik akárhol is. Végig kell járni a szamárlétrát, először tök mindegy hol jelenik meg, aztán lehet válogatni, végül pedig már csak a menőknek adni, de ez pár évbe biztos beletelik.

2022. nov. 19. 12:24
 3/4 anonim ***** válasza:
79%
Se az írókat, se az újságírókat nem fizetik túl Magyarországon, talán egy-két kivétellel, de abba meg inkább játszik bele a politika, mint a tehetség vagy akár az olvasottság. Mindkét szakmából van ismerősöm, durva rémsztorikat hallottam már tőlük. Kezdőként az ember örül, ha egyáltalán kap valamit, de még a híresebb, szakmai körökben kifejezetten elismert író ismerősömet is volt, hogy egyszerűen nem fizették meg. Nem ebből gazdagszik meg az ember, az tuti.
2023. jan. 9. 16:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Ebook kiadásra kérdezz rá 🤔.
2023. okt. 23. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!