Van arra valami magyarázat, hogy Harry Potter miért hordott szemüveget végig, ahelyett, hogy egy varázslattal megjavította volna a szemét?
Akár a könyvekben, akár Rowling-interjúban volt erről szó?
Ugye, a szemüvegből rengeteg problémája adódott, leesett párszor, amikor harcolnia kellett az életéért.
A testváltoztató varázslatokból is rengeteg van, mondjuk egy pillanat alatt össze lehet forrasztani egy törött csontot, vagy újra lehet növeszteni egy eltüntetettet. De Hermione nyúlfogát is le lehetett kicsinyíteni normális mértékűre. Stb. Szóval az kizárt, hogy lehetetlen lenne.
1
Igen, de azt nem mondta, hogy mi volt a célja vele, miért hagyta meg végig Harrynek? Elég következetlen dolog, hogy mindig mindenki varázslattal old meg dolgokat, de a főszereplő ott szenved a szemövegével. (Mondjuk, a következetesség egyáltalán nem jellemző a sorozatra, de ez már elég durva.)
2.
Szerintem is, egy "varázstalan" világbeli regényíró szemével nézve alkotta meg ezt a dolgot, esendőséget és okosságot sugallva a szemüveggel. Csak hát, ugye, a történet épp arról szól, hogy létezik varázslat...
Én igazából nem emlékszem semmilyen más testformálásra se, amiről szó lett volna, hogy lehetetlen. (Na jó, de ha már itt tartunk, akkor miért voltak csúnya és rossz alakú emberek? :)
Tegnap nézegettem egy kicsit, és még két megnevezett figurát találtam szemüvegben (Hisztis Myrtle és Sybill Trelawney), meg még a tömegjelenetekben pár névtelen statisztát.
Nekem ez így, magyarázat nélkül, egyszerűen csak egynek tűnik a sok hibából.
Amúgy, köszönöm a válaszokat. :)
Háát, elég erőltetett ötlet, de hát, na, mégis valami.
Csak hát már elég sok szemüvegest összeszedtünk, mindenki nem lehetett átok miatt rövidlátó.
Köszönöm a magyarázatot.
Tele volt a HP szemüveges szereplőkkel.
Harry, James, Dumbledore, McGalagony, Trelawney, Mr. Weasley, Percy, Rita Vitrol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!