Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyire működhet egy booktube...

Mennyire működhet egy booktube csatorna arc nélkül?

Figyelt kérdés
Gondolkodom egy booktube csatornàban, de nem merem vállalni az arcom. Lenne értelme arc nélkül elkezdeni?

2022. okt. 9. 23:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Láttam már ilyet. Végül is a tartalom a lényeg, nem a vlogger.
2022. okt. 10. 00:02
 2/14 A kérdező kommentje:

Kit láttál? Szerinted nem lenne túl ellenséges a közönség? Eddig egy emberrel beszéltem, ő azt mondta, hogy úgy túl személytelen lenne

2022. okt. 10. 00:30
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

ha te magad szórakozására szeretnéd, és ezzel szeretnéd tölteni az szabadidőd csak csináld. Túl sikeresek nem szoktak lenni ezek a csatornák, amiket én láttam 7-8K feliratkozónál megállnak a számok.

Arc nélkül ennél még kevesebb feliratkozót érnek el, szóval tényleg csak az a szűk kör nézne akiket érdekel, szóval nem találna meg sok utáló szerintem.

2022. okt. 10. 00:49
 4/14 harebell ***** válasza:
100%
Mi lenne pontosan a tartalom? Ha csak beszélsz egy-egy könyvről, ami éppen tetszik, értékelések stb, azt jobb arccal, mint teljesen személytelenül. Arc nélkül működő csatornák többnyire akkor sikeresebbek, ha valami pluszt nyújtanak, pl mélyebb elemzések, teóriák. Ha a vizuális része nem érdekel a dolognak, podcastben is gondolkodhatsz.
2022. okt. 10. 06:32
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

2

Már nem emlékszem a nevére, de csak a keze látszott, amikor lapozgatta a könyveket.

2022. okt. 10. 10:16
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Vagy kezdetnek írj blogot, csak szöveggel, esetleg képekkel illusztrálva. Nem kell hozzá komolyabb felszerelés, kamera vagy videószerkesztő program, sem az arcod vagy neved. De podcast is lehet csak hanggal, ha tudsz összefüggően, jól fogalmazva beszélni.
2022. okt. 10. 14:28
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, alapvetően Vidman is sokáig arctalan volt (sőt, most is még szemüvegben van), és más híres magyar (akár külföldi) youtuberek sem feltétlenül vállalják az arcukat. Szerintem nem ez a kérdés, hanem hogy tudsz-e világítással, hanggal, és persze stílussal meg tartalommal olyan tartalmat készíteni, amit többen követnek. Azt azért kalkuláld bele, hogy magyar nyelven nyilván az országnak egy töredéke fog csak követni, mert azért az ország kultúrája nem a könyvekre épül sajnos, tehát ne legyél szomorú, ha nem lesznek tízezres vagy százezres követőid. Én amúgy a videószerkesztést javasolnám, animálást, hogy mutatsz folyamatosan valami más képet a könyvvel-történetben kapcsolatban, és azalá vágod a hangodat. Lehet valamilyen extrább diavetítés akár animálás nélkül is, hogy pl. leszedsz egy könyvleírással egyező képet az egyik szereplőhoz, és bevágod a nevével, amikor róla beszélsz, kapcsolatokat is ábrázolhatsz grafikai ábrákkal, diagramok segítségével (powerpointban is vannak ilyesmik). És ilyen esetben egyáltalán senkinek nem számít a "jelenléted". Én nem vagyok amúgy nagy youtubenézegető, de engem sosem érdekelt a tartalomelőállító személye, hanem a tartalma. Nyilván erről másnak lehet más véleménye, de az anonimitás megőrzése egy abszolút érthető dolog. Meg figyelj, azért a mai "mindent a külső alapján" szemléletből is nézd a dolgot: ha egy nagyon szép/jóvágású férfi/nő vagy, aki nagyon csinos/helyes, azzal tudod vonzani a követőidet, ha viszont objektíven nézve nem érzed magadat szépnek és csinosnak, akkor szerintem nem érdemes arccal csinálni. De azt is lehet, hogy beöltözöl a könyv témájába, és valamilyen passzoló maszkot hordasz/kitakarod az arcodat.
2022. okt. 10. 18:19
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a magyar booktube eleve nagyon kihalt, alig követik az emberek ezeket a videókat.

Ha hobbiból akarod tolni, akkor szerintem mindegy, hogy hogyan állsz hozzá. Viszont ha nem akarsz szerepelni, akkor javaslom, hogy valamilyen animációkkal dobd fel.

2022. okt. 10. 18:54
 9/14 A kérdező kommentje:

Épp ez az, félek, hogy attól, hogy a külsőm alapján ítélnek meg. Maszkon gondolkodtam, de az kicsit körülményes

2022. okt. 10. 19:27
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább a blogot próbáld ki akkor előbb. Ha az látogatottabb, sikeresebb, lesznek követőid, akkor idővel ki lehet próbálni a youtubeot. De az tény, hogy a magyar "felvevőpiaca" sajnos ennek nagyon alacsony.
2022. okt. 10. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!