Vizualizálási nehézségek?
Figyelt kérdés
Fantáziadús személy vagyok, viszont ezt nehezen tudom bevetni olvasáskor, mert fejben mindig elképzelek egy állandó helyet, emléket, ahol már korábban voltam, s mindig ez jár folyton a fejemben, elnyomva a vizualizálást. Filmekkel amúgy nincs gond etéren, szép számmal mennek. Másnak is van ilyen nehézsége, hogy lehetne javítani ezen?2022. okt. 9. 05:54
1/2 anonim válasza:
Hasonlót tapasztaltam már én is. Valószínűleg az agynak könnyebb olyasmit elképzelni, amit már (gyakran) megtapasztalt, átélt, mint a semmiből szöveg alapján előállítani egy képet. Ettől még az érdekes könyv lehet szórakoztató, odafigyelve a leíró részekre (ha vannak) hasonlíthatnak a szerző által elképzeltre a helyszínek, szereplők, ami persze keveredhet saját képzeletünkben az ismerős helyekkel, személyekkel...
Ha van esetleg filmadaptáció, az is hasznos lehet a vizualizálásban (akár csak spoiler nélkül a helyszínre rákeresve) vagy interneten rajzok keresése, esetleg rajzolás a leírás alapján. De nem vagyok szakértő. Szerintem egy szórakoztató könyvnek a lényege, hogy így vagy úgy, de élvezzük.
2/2 anonim válasza:
Lehet, azért van, mert ritkán olvasol? Vagy mert nem olvasod elég hosszan, egyfolytában, amit el akarsz olvasni. Legalább 10-15 oldalt olvassál el folyamatosan, vagy akár 30-40-et, utána át fog állni az agyad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!