Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Olvastad már Salman Rushdie...

Bittersweet.~ kérdése:

Olvastad már Salman Rushdie Sátáni versek című könyvét? Milyen műfajú?

Figyelt kérdés
Én most szeretnék majd rászánni egy kis időt, többször beleolvastam, és érdekesnek tűnt.
2010. szept. 27. 00:12
 1/1 anonim válasza:

Műfajilag regény. Irányzat alapján posztmodernnek szokták tekinteni. Szerintem nagyon jó könyv, bár meg kell hagyni, hogy nem egészen egyenletes a kb. 600 oldal, néha kicsit leül, egy-két betét viszont egészen zseniális, önállóan is megállná a helyét.

Én olvastam, nagyon tetszett, aztán angolul is olvastam, és olvastam egy kritikát a magyar fordításról...

Azt kell hogy mondjam, hogy a fordító elég furán dolgozott, csomószor hozzáír félmondatokat az eredetihez stb. (Nem az a bajom, hogy tükörfordítást várok el, de ő átlépett egy határt. Amikor fontosnak tűnő szavakról kiderül, hogy nincsenek az eredetiben, az elég idegesítő.)

Szóval ha elég jól tudsz angolul, akkor inkább úgy olvasd. Amúgy nem egy könnyű szöveg, én sztem nem értettem volna igazán, ha nem olvasom előtte magyarul.

2011. jan. 28. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!