Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Pszichológiai könyveket...

Pszichológiai könyveket tudnátok nekem javasolni?

Figyelt kérdés
23 éves nő vagyok és szeretnék elkezdeni olvasni. Bevallom őszintén, hogy a kötelező olvasmányokon kívül (néha még azokat se) nem nagyon olvastam életemben viszont ezen szeretnék változtatni. Mindig is érdekelt a pszichológia, bármi ilyen témájú cikket örömmel olvasok. Nem vagyok kibékülve magammal, szorongok, önbizalomhiányom és testképzavarom van, gondom van azzal, hogy fejezzem ki magamat, mindenhez úgy állok hozzá, hogy nagy valószínűséggel kudarc lesz belőle. Ilyen témájú könyveket szeretnék olvasni amik akár tudnak nekem ezzel segíteni. Angela Duckworth Grit könyvéről hallottam sok jót, érdemes megvenni? Nektek milyen könyvek segítettek? Nagyon köszönök minden javaslatot.

2022. okt. 5. 10:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Csernus Imre könyvei jók.

Almási Kittit is ajánlom, de ő előttem hiteltelen lett, mióta Szabó Péterrel volt egy közös eseménye. De ettől függetlenül vannak jó gondolatai.

Továbbá a "Mindenapi pszichológia" magazint is ajánlom, jó cikkek szoktak benne megjelenni. Negyedévente jelenik meg.

2022. okt. 5. 13:00
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
"Mindennapi pszichológia
2022. okt. 5. 13:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Kezdő olvasónak a pszichológiai könyvek közül ezeket ajánlanám:

Emberi játszmák

Örökölt sors

Mérgező szúlők

Szondy Máté könyvei

Boldizsár Ildikótól a Meseterália; Életválsáh

gok meséi; Hamupipőke Facebook-profilja

De javaslom, hoggy olvass pusztán szórakozásból, anélkül, hogy bàrmit tanulni akarnála jönyvből. Az irodalomterápia is egy jó gyófyító módszer, és shogy Jakobovotits Kitti írja az Irodalomterápia c. könyvében, olvasni már fél irodalomterápia.

Ha mondasz valamit magadtól, csgy hogy s nèhány kötelezőből mi fogott meg vagy mi taszìtott, talán tudunk ajánlani.

2022. okt. 5. 14:55
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem a Mérgező szülőkkel kezdj, majd Láthatatlan pokol a te problémáidra. Előbbi le is tölthető, nagyon klasszikus.
2022. okt. 6. 16:10
 5/11 anonim ***** válasza:
39%

Edith Eva Eger - A döntés, Ajándék

Csernus Imre könyvek

2022. okt. 9. 14:13
 6/11 anonim válasza:
31%

Eckhart Tolle A most hatalma a gyakorlatban (bevallom, nekem ez nehéz könyv volt, de mindenképp hasznos),

Dan Millman a békés harcos útja,

Orvos-Tóth Noémi szabad akarat,

Dr Csernus Imre könyvek. Írj naplót, írd ki az érzéseidet, amennyit csak tudsz, nekem ez is segített.

2022. okt. 9. 23:14
 7/11 anonim ***** válasza:

Amy Cuddy: Jelenlét

Marshall B Goldsmith: Erőszakmentes kommunikáció

Marshall Goldsmith: Ami eddig működött, az nem visz tovább

2022. okt. 10. 14:52
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Párral találkoztam már a könyvesboltban múltkori látogatásomkor. Mindenképpen megnézem mindegyiket. Ment mindenkinek a pipa. :)
2022. okt. 13. 10:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Jorge Bucai spanyol pszichológus több érdekes pszichológiával átszőtt irodalmi művet írt, amik nem kimondottan a pszichológiáról szólnak, hanem csak érdekes történetek, amiket pszichológiai helyzetek, tapasztalatok ihlettek.

Nem pszichológia, hanem inkább populáris bevezetés a filozófiába, de nagyon ajánlom Ryan Holiday: Az akadály maga az út és Nyugalmat a mindennapokban című könyveit.

Nagyon sokat segítenek egy racionális, pragmatikus világszemlélet elsajátításában, amik irtó sokat tudnak segíteni bármilyen probléma leküzdésében. Nem utolsó sorban elég jó bevezetést is adnak az ókori filozófia némely ágának és a történelem néhány különféle korszakának megismerésébe is.

Nem annyira szigorúan vett válogatás az ókori írásokból, inkább mai kontextusba helyezve mutat be klasszikus filozófia gondolatokat. Az első könyv az akadály leküzdés témája köré gyűjt különféle irodalmi, történelmi és egyéb példákból egészen az ókorig visszanyúlva. A második meg egy könyv minden napra egy idézettel és hozzá annak történelmi kontextusával és némi mai korba helyezett értelmezésével, de mind abban a szellemben összeválogatva, hogy elgondolkodtasson és egy eredményesebb, sikeresebb élet felé tereljen.

(A magyar címben a nyugalom nem vagyok benne biztos, hogy a legjobb kifejezés, hogy eladja a könyvet az olvasóknak, mert nem feltétlenül csak a nyugalomról szól, de nehéz lenne sokkal jobban megfogni a lényegét. Az eredeti címe Daily Stoic, vagyis Mindennapi sztoizmus lenne, a sztoikusokat pedig a nyugodt/higgadt mérlegelés jellemzi leginkább, viszont ezt nagyon sokan tévesen apátiával, érdektelenséggel, érzelemmentességgel azonosítják, ezért megtévesztő lett volna magyarul ezt használni a címben. A Mindennapi bölcseletek meg túl általános lett volna címként.)

2022. okt. 13. 11:59
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
A pszichológia áltudomány
2022. okt. 19. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!