Mennyire lehet odamenni dedikálást kérni egy íróhoz, akivel csak beszélgetés lesz?
Figyelt kérdés
Konkrétan Szvetlana Alekszijevicsről van szó, nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy ő a díszvendég a most zajló könyvfesztiválon, és kinn lesz holnap is. Nagyon szeretnék tőle egy dedikálást, ki tudja, mikor jön még Magyarországra. Viszont nem tudom, etikus lenne e, egyáltalán oda lehet e menni hozzá a beszélgetés előtt vagy után aláírásért, ha a program szerint amúgy nem dedikál. Díjazzák ezt az írók, vagy zavarja őket?2022. szept. 30. 21:59
1/3 anonim válasza:
Fura lenne, ha nem dedikálna, biztos vagy benne, hogy nem fog? Előfordul, hogy nem írják különmert szinte magától értetődik, de volt már olyan is, hogy a beszélgetés és a dedikálás más napon volt. Mondjuk a Könyvfesztes programokon kiigazodni is egy rémálom minden évben.
2/3 A kérdező kommentje:
Megoldódott, fog dedikálni, csak én voltam figyelmetlen, de benne van a programfüzetben. A neten nem jelezték sehol, ez kavart be.
2022. okt. 1. 09:30
3/3 anonim válasza:
Akartam is írni, hogy sok esetben szokott lenni dedikálás, főleg, ha ritkán utazik az adott helyre.
Ha viszont nem lett volna benne a programban, akkor nem szabad kérni, mert ha jószívűségből csak 1 valakinek aláír, akkor a többi is szeretne és azután, ha nemet mond a kiszemelt nagy felháborodást kelthet.
Az ő lelkére nyomja a nép a dolgokat. Ne adjunk plusz nyomást senkibe.
Megeshet az is, hogy ha nincs aláírás az okkal van, olyan okkal, amit nem szívesen köt az emberek orrára valaki.
Rosszúl lét, betegség... stb. egészen egy kellemetlen ínhüvelygyulladásig.
Nekem pl 1.5 éve nem akar meggyógyulni rendesen és napi szinten fájdalmaim vannak a kezelések ellenére is.
Kevesen tudják ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!