Írnátok pár könyvet amitől bővül a szókincsem?
Gyakorlatilag minden könyvtől növekszik a szókincsed, mert attól, hogy ismered a szavakat, nem biztos, hogy fogod őket használni is. Vagyis nem annyira a szavakon, hanem inkább a szókapcsolatokon van a hangsúly.
Egyébiránt - nem tudom, hány éves vagy, és milyen könyveket olvasol szívesen - még mindig a klasszikusok a legjobbak erre a célra. Ráadásul a magyar klasszikusok, mert a külföldi már átmegy egy fordításon. (Én is imádom a Quo vadis-t :))
Magyarok közül Jókait szokták javasolni, mert gyönyörűen fejezi ki magát, de az a baj, hogy az iskolákban A kőszívű ember fiaival megutáltatják őt a gyerekekkel, pedig szép, és ezernyi más könyve is van.
Mikszáth, Jósika, Eötvös (na, azon ha átrágod magad!), és a felvilágosodás-koriak, századfordulósak mind célravezetőek, de én pl. ajánlanám Babits prózáit (Halálfiai, Gólyakalifa, Tímár Virgil) vagy Gárdonyit (Isten rabjai, Ida regénye, Láthatatlan ember) is.
Ugye, tisztázzuk, tehát nem új latin szavakat és kifejezéseket akarsz elsajátítani, hanem a hétköznapokban is használható szavakat, amiktől szebb és változatosabb lesz a beszéded, vagy kifejezőbben meg tudod fogalmazni a mondanivalódat...?
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó: Igen, olyan könyvet szeretnék olvasni,amitől változatosabban tudom magam kifejezni.
Főleg Agatha Christie-t olvasok, de szeretem még Sven Hassel és Leo Kessler könyveit is.
Erin Hunter - Harcosok Törzse
Nagyonn sok szó van benne, és izgalmas is.
Charlotte Brontë: Villette
Jókai Mór: Fekete gyémántok; A sárga rózsa
Ráth-Végh István: Tarka históriák
Nekem ezektől jelentősen bővült a szókincsem, és még kellemes olvasmányok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!