Regény, ami úgy kezdődik, hogy a főszereplő egy vásáron betér egy jósnőhöz és...?
...ott egy megdöbbentő/ijesztő jóslatot kap az életére vonatkozóan?
Dereng, hogy olvastam egy ilyen történetet, de semmi konkrétum nem rémlik. Tudtok olyan regényt, ami így kezdődik? Bármilyen zsáner lehet.
(A kérdést Filmek alkategóriában is kiírom, csak mert vizuális memóriám van, és fogalmam sincs, hogy könyv vagy film volt-e, amit láttam. Bármilyen regényt((vagy akár filmet)) mondhattok, ami ilyesmi jelenettel kezdődik.
Ha romantikus nyál is játszik, nekem ez ugrott be:
A főszereplő csaj barátnője egy cigány jósnő, és úgy kezdődik, hogy betér hozzá a piacon.
De igazából ez elég klisés indítás, szóval elég tág kategória, ha még a műfaj sem biztos. :)
Esetleg dobd be Molyon az "itt van a nyelvem hegyén" zónába.
Igazából romantikust nem olvasok, de mivel semmi konkrétumra nem emlékszem ezzel kapcsolatban, és az se lehetetlen, hogy valahol filmen jött elém (mikor mondjuk félkómásan elslattyogtam a tévé előtt, ki tudja), így meghagynám a "bármi is lehetett" lehetőségét. :D
Viszont ezt a molyos tippet ezt külön nagyon köszönöm, nem tudtam, hogy ilyen is van (elég passzív a molyos jelenlétem), de rögtön éltem is a lehetőséggel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!