Hogy lehet valaki hivatásos író?
Figyelt kérdés
2010. szept. 23. 00:00
1/10 anonim válasza:
Úgy, hogy talál egy jó kis kiadót, aki finanszírozza a könyveid megjelenését (meg az előlegeket, amiből élni tudsz). Utána már csak az a feladatod, hogy határidőre gyártsad le a könyveket. (aminek persze sikeresnek kell lenniük, hisz akkor fektet a kiadód bele újabb pénzeket).
2/10 anonim válasza:
És ilyenre Magyarországon nincs példa.
3/10 anonim válasza:
Első vagyok. Hát sajnos tényleg nincs. Ilyen csak az amerikai lányregényekben van. :(
4/10 anonim válasza:
Nálunk úgy megy, hogy megírod amit akarsz és utána a kiadóknál kilincselsz a kéziratoddal, hogy adják ki. Amúgy senki sem fog látatlanban előleget adni, meg szerződni veled, ha nem vagy máris garantáltan sikeres, az meg csak úgy leszel, ha elkezded a semmiből.
5/10 anonim válasza:
Magyarországon: jókor vagy jó helyen + találsz egy embert, aki segít neked.
külföldön: ha a kiadónál megtetszel a műveiddel együtt, akkor sikeres lehetsz. ha nem, akkor mehetsz másik kiadókhoz. Nagyobb esélyed van külföldön, mint itt.
amúgy én 16 leszek, és jelent már meg írásom könyvben, és voltak még egyéb sikereim.
6/10 A kérdező kommentje:
Nos, igen, ahogy írtad, gratulálok a protekcióidhoz, 16 évesen.
Én 20 vagyok, saját erőmből sikerült elérnem amim van, és itt, MO-n. Minden pénz nélkül.
2010. okt. 2. 23:07
7/10 anonim válasza:
Kíváncsi lennék, milyen könyveitek vannak. :)
8/10 anonim válasza:
én is kíváncsi lennék:) ha esetleg linkelnétek vmi oldalt a címmel együtt akk utánanéznék:)
9/10 A kérdező kommentje:
ha kapok e-mail címet :)
2011. jan. 6. 22:58
10/10 anonim válasza:
Én is nagyon szívesen elolvasnám akár a kérdező, akár a 16 éves válaszoló műveit :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!