Ilyen eredettörténetet lehet még a mai világban írni, vagy át kéne alakítanom szivárványossá, hogy elnyerje majd a kritikusok tetszését?
Aki szerint nem játszik közre a PC baromság, mikor manapság felkapnak valami semmilyen írót, az vagy direkt vak vagy buta.
Főleg a nemzetközi piacon. Gyakorlatilag nem feminista/néger/meleg könyveken kívül díjat és nagy hype-ot más nem kap a "belső körtől" (nagy kiadók, kritikusok, stb.). Nyilván organikus rajongótábora van másnak is, de az tény, hogy nagyon nyomnak olyan könyveket, amik nem érdemlik meg, de bizonyos politikai értékeket erőltetnek.
Kérdezőnek!
Megjött az első fecske akire vártál.
Pedzegeti amiért feltetted ezt az
áll, provokatív kérdést.
Azt írd, amit te gondolsz és ne azt, amit mások várnak tőled.
Ha valamiben a véleményedet kérdezik akkor is másét mondod?
A te történetedet neked kell megírnod és nem másnak.
Attól függ, mi szeretnél lenni. Ha biztonsági játékos, aki az aktuális trendvonalra felülve 5 perc hírnevet szeretne, és ezért simán beáldozza a kreativitását, akkor írd át.
Ha egyedi és igazi író szeretnél lenni, akkor meg ne érdekeljen más véleménye, és írd úgy ahogy te akarod. A legjobb írók kivétel nélkül úgy írnak, hogy legfeljebb csak a családjuk vagy legjobb barátaik véleményét kérik ki (lásd köszönetnyilvánítások) és akkor sem mindig módosítják, amit írtak.
12-es, milyen az az áll kérdés? Az én állam okés szerintem.
Amúgy meg csak meg kell nézni pár nagy irdoalmi díjat. Man Booker, Hugo, stb.
Azt hiszem tavaly volt pont erről szó, hogy a Hugo szervezői arra voltak büszkék, hogy egy fehér férfi sem nyert.
A kiadóknál ugyan ezt lehet látni. A Tor, az egyik legnagyobb FFS kiadó minden új könyve négerekről/ázsiaiakról és vagy melegekről szól. Mindegyik.
Kíváncsiságból megnéztem nagy irdalmi ügynökök weboldalait. Szinte mindegyiknél szerepel valami arról, hogy ők "diverse" írókat és könyveket vállalnak csak. Volt, aki megpróbált legalább szalonképesen fogalmazni, de olyan is, aki simán kiírta, ohgy ha fehér heteró férfi vagy vagy ilyenről írsz, akkor meg se próbáld neki elküldeni.
Mindenki arról ír, amiről akar. DE. Letagadni az egyértelműt teljesen értelmetlen.
Először jött a szokásos fröcsögtetés (pont akkor, amikor egy művészi oldalon egy másik felhasználó letiltott, mert nyíltan kiírtam a profilomban, hogy nem érdekel az LMBT szarság), de aztán jöttek a normális hozzászólások, aki JÓL MEGFOGALMAZOTT VÁLASZOKAT írtak.
Megnyugodtam.
Semmiképpen se akarom átírni (főleg erre nem), csak kíváncsi voltam. Ha nem "a liberalizmus szellemében" ír valaki, akkor a műve nem jut el a közönséghez?
De úgy látom, van még remény, nem szabályozzák be mit lehet és mit nem.
Persze, Hollywood meg tolhatja a képembe a melegséget? (már sajnos 12 -es filmekbe is belerakják).
Ha én jelzem, hogy nem értek egyet, akkor megvernek érte? Hát gratulálok a "szabad" világnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!