Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Érdemes megvennem? Stephen...

Érdemes megvennem? Stephen King: Az

Figyelt kérdés
15 éves srác vagyok és mostanában elég sok Kinget olvastam. A ragyogás , Carrie , Mobil nagyon tetszett, viszont a Tortúra baromira fárasztott, nem is fejeztem be. A kérdésem az lenne, hogy az Az milyen típusú könyv? Tudom, hogy hosszú, érdemes elolvasni? Természetfeletti a gonosz, vagy emberi? A Tortúrához vagy A ragyogáshoz hasonlít jobban? Egy idő után felgyorsul, vagy végig lassú lesz? 4000 forint, és nem szeretném fölöslegesen megvenni,hogy csak álljon a polcomon :S Előre is köszi : ) ( kérlek ne spoilerezzetek, ne lőjetek le semmilyen poént)
2010. szept. 22. 18:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nem olvastam, annyit tudok hogy egy bohóc van benne. de amit ajánlok az a Christine, esetleg a Holtsáv, de az lehet lassú lenne neked.
2010. szept. 22. 18:56
 2/13 A kérdező kommentje:
Azzal nincs bajom, ha lassú ( lásd A ragyogás) , de tartsa fent a hangulatot. A ragyogásnak volt egy iszonyú jó hangulata, és egy nagyon érdekes sztorija. Hosszú volt, de nem is éreztem , mivel szinte le sem tettem. De a Tortúra... az nagyon rossz választás volt, egyáltalán nem fogott meg... de "csufipofa" és a "rühes-nyüves" szót azóta használom :P Szóval inkább olyanok érdekelnek, ahol természetfeletti a gonosz, és sajátos hangulata van :)
2010. szept. 22. 19:02
 3/13 anonim ***** válasza:
a Christine szerintem tetszene akkor, mert ott végülis természetfeletti a gonosz, a Holtsáv meg tömören arról szól, hogy a főszereplő kómába esik, és miután felébred különleges képessége lesz, előre lát az időben azt hiszem, rég olvastam már..
2010. szept. 22. 20:06
 4/13 A kérdező kommentje:
Megjegyeztem, köszi :) Na , valaki az Azról valamit?
2010. szept. 22. 20:29
 5/13 anonim ***** válasza:

hát a gonosz természet feletti és szerintem elég fos a term feletti része, mármint olyan hülyeség az egész :D

de a nem természet feletti rész az nagyon jó :D

Bár nekem a Tortúra jobban tetszett :D A Mobil pedig nagyon nem :S Most a Bilincsbent olvasom, hát elképesztően uncsi :D

15L

2010. szept. 22. 20:30
 6/13 A kérdező kommentje:
Szerintem nagyon hullmámzik King teljesítménye, van amikor remekműveket ír, és van amikor egy jó alapötletet annyira túlír , hogy az embernek elmegy tőle a kedve. Köszi a választ :) Még valaki?
2010. szept. 22. 20:55
 7/13 anonim ***** válasza:

Kingnek minden könyve jó. Csak valamelyikhez még túl fiatal vagy, hogy megértsd az igazi mondanivalóját, és csak a történetet látod benne.

Amúgy nagyon jó könyv az Az. Nekem is megvan itthon :) és már vagy 4x olvastam.

2010. szept. 23. 09:03
 8/13 A kérdező kommentje:
Akkor megveszem :) Köszi a válaszokat.
2010. szept. 23. 16:13
 9/13 anonim válasza:

Vedd meg,érdemes.Nagyon jó könyv,én vele szerettem meg Stephen Kinget. Hasonló a hangulata,mint a Ragyogásnak,de persze elég más.

Amit már ajánlottak,a Christine-t is érdemes mindenképpen elolvasnod

2010. szept. 24. 11:14
 10/13 anonim ***** válasza:

Én is rengeteg Kinget olvastam, és egyetértek veled: tényleg hullámzó a könyvei "minősége". Elég csak összehasonlítani pl. a Borzalmak városát és Lisey történetét - persze, tök másról szól, de az utóbbin már érződött az, hogy noszogatja a kiadó az újabb könyvekért. Az, hogy azért ír így, mert egy King-könyvnek vaskosnak kell lennie - én egyszerűen azt érzem néhány művén, hogy sokkal inkább célja a 800 oldal, mint a jó történet.

Az AZ viszont a jobbféle King könyvek közé tartozik. Igazság szerint nagyon gyengén kezdődik, de én nem adtam fel, és megnyugodva mondhatom, hogy az első kb. 200-300 oldaltól eltekintve az egyik legjobb könyve, mint történetszerkesztés, mint stílus szempontjából. Már-már olyan jó, mint azok az igazi Stephen King könyvek:)

Szóval, ha ezt bevállalod, Mindenkép megéri. Bár, én könyvtárból vettem ki, ott 4000 forintból akár King összesét elolvashatom:)

2010. szept. 24. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!