Akik egy óra alatt 100 oldalt elolvasnak, ők hogyan szoktak olvasni?
Nagyban függ attól, milyen az a könyv, mikori, a nyelvezete...
Száraz szöveget nagyon lassan olvasok, egy random ifjúsági fantasyt nagyon gyorsan, ha épp nem történik semmi, lassabban, ha akció van (rendesen bele akarom élni magam)
De a legtöbbet én is ilyen óránkénti 30-40 oldalas sebességgel olvasom
Sose jutott eszembe lemérni az oldalsebességemet. :D
Egyébként függ könyvtől is, oldal és oldal nem ugyanaz. Más egy nyári limonádé, egy nagyobb sorközös ifjúsági, egy sűrűn szedett régi scifi vagy a keskenymargós szépirodalom.
Egyrészt nem egyezik a sorok/szavak/stb sem, illetve a szöveg minősége is más, könnyebben vagy nehezebben olvasható. Utóbbit pl. ekönyvön lehet tesztelni, hiszen ott azonos az oldalmegjelenítés, csak a szöveg milyensége befolyásol.
6-os, az igen :D Én egész hétvégémet rááldoztam egy majd' 500 oldalasra
Jó, mondjuk van egy olyan hülye szokásom, hogyha nagyon olyan jelenet van (ez általában a kedvenc karakterem körül forgó összes jelenet), azt szeretem úgymond "eljátszani" is
Trilógia 3. része, előző 2 gyorsabban ment, mert alig szerepelt benne a kedvenc, de a 3.-ban eléggé jelen volt, és már magamon is ki voltam akadva, hogy jó, jó, imádom, de a sztori is érdekelne már :D
Egyébként nekem nagyon abszurd ez a percenkénti másfél oldal sebesség
#6-os vagyok
Mondjuk ezt a 3-4 óra alatt 300 oldalt úgy kell elképzelni, hogy kb el sem mozdulok mellőle, és egyhuzamban elolvasom :D Nyilván nekem is hosszabb, ha nem így csinálom :D
Meg függ attól is mennyire érdekel a sztori, mert ha nem olyan izgi, akkor azért én is eltudok 1-2 napot is szenvedni vele
Nem mértem még le mennyire gyorsan olvasok 1 órában, de kijön az évi 150-250 (idén 150 lesz) könyv.
Nyáron van mikor napi 2-3 300-400 oldalas könyvet is kiolvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!