Ugye a könyvekben nem ez a vége a sztorinak?
Nekem nagyon furcsa az itt javasolt sorrend, én legalábbis ha megszeretek bizonyos karaktereket, akkor szeretem tudni, hogy hogyan is alakul a sorsuk, hogyan végződik az ő történetük, mielőtt belekezdenék bármi másba. Szóval szerintem jobb a Halál ereklyéit egyben ledarálni, mint megakasztani egy majdnem kétszáz évvel korábban játszódó trilógiával... Főleg hogy anélkül is tökéletesen érthető a Halál ereklyéi 1-6, a Pokoli szerkezetek max. csak néhány plusz infót, adalékot ad hozzá, ami a a Halál ereklyéi történetet ismerve érdekes lehet (rokoni szálak pl. amire emlékszem), de egyébként nem hiányzik a Halál ereklyéihez.
Ráadásul ezek a könyvek azért közel nem egy Trónok harca utalásrendszerével rendelkeznek (ahol GRR Martin azt is elvárja, hogy emlékezz mit álmodott Daenerys két könyvvel és bő egy évtizeddel ezelőtt), ez színtiszta szórakoztató irodalom, semmivel sem több annál.
Egyébként én rákaptam egy időben a Halál ereklyéi ízére, 1-2 hét alatt ledaráltam a hat könyvet (éppen nagyon sok dolgom lett volna és mindenképp halogatni akartam, ez meg jó ürügy volt :D), de nyelvezetben abszolút ponyva, semmi egyedi és történetben is elég sok a klisé (ebben egyezik a sorozattal, ugyan nem ugyanazok a klisék, de lényegében kevés eredeti dolog van benne), viszont az univerzumteremtés szerintem egészen jól sikerült, minden klappol mindennel, korrekt, letisztult, egyértelmű szabályrendszerre épülő világrend.
Nem tudom, hogy emiatt a rendezett, követhető világrend miatt vagy másért, de nekem sokkal jobban tetszett a Pokoli szerkezetek trilógia. Egyrészt nincs elnyújtva, másrészt (szerintem) a karakterek sokkal érdekesebbek, főleg a férfi karakterek (és főleg Jem), a főhősnő ugyanolyan Jane Doe karakter, mint Clary. Szóval ha unod a Jace-Clary szenvedést, de tetszik a könyv/sorozat világa, akkor javaslom a Pokoli szerkezeteket, szerintem tényleg sokkal jobban sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!