A regények miért vannak gejl módon agyon írva?
Engem nem zavar, szóval lehet neked nincs türelmed, ami meg már privát probléma. Ezt a frusztrációt felesleges kivetíteni másra.
Olvass képregényeket, abban csak cselekmény van.
#1-es vok, példát még mindig nem mondtál. Részemről egyébként ezzel egyáltalán nincsen gond, mindaddig, amíg a leírások beindítanak valamit bennem. Úgy értem én egy álmodozó típus vagyok és sokszor nem a cselekmény érdekel, hanem az, hogy hogyan írják le, milyen vetülete van stb. Ha te nagyon racionális alak vagy, akkor olvass olyan regényeket, ahol nincs sok körítés, pl tudománytörténeti, történelmi regényeket stb.
Azzal is egyetértek, hogy nem érdemes negatív jelzőkkel illetni egy kvázi nagy csoportot, mert az nem fog téged nagyon jó színben mutatni. Plusz az is igaz lehet, hogy neked nincs türelmed hozzá... Tedd félre az internetet mondjuk 3 hónapra és utána olvass, lehet, hogy akkor már eléri az ingerküszöböt :)
5. vagyok. Amúgy meg nem egészen rosszindulatból írtam azt, amit. Nem mindenki élvezheti a végtelen leírásokat, mind különbözünk. A képregényekben meg pont az a jó, hogy nincs igazán leíró rész, mert a történet nagy része rajzolt. Nem véletlen, hogy a képregényolvasók nem feltétlenül vannak átfedésben a könyvolvasókkal.
De olyanról is tudok, aki nem bírná végigolvasni A Gyűrűk urát, de hangoskönyvben simán meghallgatta az egészet.
Szóval ezért írtam, hogy a "hiba" benned van: lehet nem neked való a hagyományos olvasás. Próbálkozz hangoskönyvvel vagy képregénnyel. Mindegyik műfaj nagyon elterjedt ma már.
Senkit sem akartam megsérteni, igazából az egyik kedvenc könyvem is Hemingway írta (Öreg halász...), de azt nem is nyújtotta el, mint a rétestésztát.
Példának okáért bármi ami 400 oldal fölött kezdődik.
De egyébként utoljára filmes adaptációkat olvastam; Keresztapa, Amerikai pszycho, Csendes amerikai, Állattemető.
Igazából mindegyik tetszett (az előtte vagy utána megtekintett filmeknél is), de temérdek fölösleges rész volt benne. A Keresztapában például egy külön fejezet szól egy nőről, aki tág vaginával rendelkezik. Az amerikai pszychoból szerintem csak 200 oldal a márkanevekről és kiegészítőkről szól és tele van fölösleges fejezetekkel. A csendes amerikai rövid ugyan, de ott is visszalehetne venni a sok párbeszédből, feszesebbé tenni. Az Állattemetőben vagy 100 oldal szól a sírrablásról és az előkészületeiről, ami marha unalmas és nélküle is csattana a remek befejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!