Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A regények miért vannak gejl...

A regények miért vannak gejl módon agyon írva?

Figyelt kérdés
Szinte az összes regény, amit olvastam túlírt, de már olyan szinten, hogy az olvasás élményéből is ront. A szerkesztők simán kivághatnák a kéziratok 70-80%-át. Lehet nekem sincs türelmem hozzá, de nem szeretek hosszú oldalakon át olvasni valamiről ami se nem ad hozzá, se nem viszi előrébb a cselekményt. Direkt követelik a kiadók a nagy terjedelmet vagy csak nem lehet hozzányúlni a narcisztikus szerzők műveihez?
2022. júl. 3. 16:28
 1/9 Psylocyber válasza:
100%
tudnál mondani pár példát? Gondolom nem Hemingwayről van szó...
2022. júl. 3. 16:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Ami azt illeti Hemingway elég sokat fröcsög. Tudom, hogy az volt a módszere, hogy a fölösleges tölteléket kihúzza, de több könyve is túlecsetel jelentéktelen részleteket. Nála annyiból érthető, hogy abban a korban még az embereknek fogalmuk se volt, azokról a dolgokról, amit írt. Ma már temérdek film van és ott az internet, fölösleges lenne fejezetekben taglalni egy tájleírást mondjuk.
2022. júl. 3. 17:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavar, szóval lehet neked nincs türelmed, ami meg már privát probléma. Ezt a frusztrációt felesleges kivetíteni másra.

Olvass képregényeket, abban csak cselekmény van.

2022. júl. 3. 17:11
 4/9 A kérdező kommentje:
De megsértődött valaki :)
2022. júl. 3. 17:20
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, megsértődtem, ezért aggattam negatív jelzőket számomra ismeretlen emberekre, csak azért, mert sokat írnak. Ja, nem. Az te voltál. Hoppsz.
2022. júl. 3. 17:43
 6/9 Psylocyber válasza:
100%

#1-es vok, példát még mindig nem mondtál. Részemről egyébként ezzel egyáltalán nincsen gond, mindaddig, amíg a leírások beindítanak valamit bennem. Úgy értem én egy álmodozó típus vagyok és sokszor nem a cselekmény érdekel, hanem az, hogy hogyan írják le, milyen vetülete van stb. Ha te nagyon racionális alak vagy, akkor olvass olyan regényeket, ahol nincs sok körítés, pl tudománytörténeti, történelmi regényeket stb.

Azzal is egyetértek, hogy nem érdemes negatív jelzőkkel illetni egy kvázi nagy csoportot, mert az nem fog téged nagyon jó színben mutatni. Plusz az is igaz lehet, hogy neked nincs türelmed hozzá... Tedd félre az internetet mondjuk 3 hónapra és utána olvass, lehet, hogy akkor már eléri az ingerküszöböt :)

2022. júl. 3. 17:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

5. vagyok. Amúgy meg nem egészen rosszindulatból írtam azt, amit. Nem mindenki élvezheti a végtelen leírásokat, mind különbözünk. A képregényekben meg pont az a jó, hogy nincs igazán leíró rész, mert a történet nagy része rajzolt. Nem véletlen, hogy a képregényolvasók nem feltétlenül vannak átfedésben a könyvolvasókkal.

De olyanról is tudok, aki nem bírná végigolvasni A Gyűrűk urát, de hangoskönyvben simán meghallgatta az egészet.

Szóval ezért írtam, hogy a "hiba" benned van: lehet nem neked való a hagyományos olvasás. Próbálkozz hangoskönyvvel vagy képregénnyel. Mindegyik műfaj nagyon elterjedt ma már.

2022. júl. 3. 18:01
 8/9 A kérdező kommentje:

Senkit sem akartam megsérteni, igazából az egyik kedvenc könyvem is Hemingway írta (Öreg halász...), de azt nem is nyújtotta el, mint a rétestésztát.

Példának okáért bármi ami 400 oldal fölött kezdődik.

De egyébként utoljára filmes adaptációkat olvastam; Keresztapa, Amerikai pszycho, Csendes amerikai, Állattemető.

Igazából mindegyik tetszett (az előtte vagy utána megtekintett filmeknél is), de temérdek fölösleges rész volt benne. A Keresztapában például egy külön fejezet szól egy nőről, aki tág vaginával rendelkezik. Az amerikai pszychoból szerintem csak 200 oldal a márkanevekről és kiegészítőkről szól és tele van fölösleges fejezetekkel. A csendes amerikai rövid ugyan, de ott is visszalehetne venni a sok párbeszédből, feszesebbé tenni. Az Állattemetőben vagy 100 oldal szól a sírrablásról és az előkészületeiről, ami marha unalmas és nélküle is csattana a remek befejezés.

2022. júl. 3. 20:28
 9/9 Psylocyber válasza:
#1-es, ha belegondolsz valami oka csak lehet, a szerkesztés baromi drága dolog. Én nem nagyon olvasok filmes dolgokat, meg krimiket, de most, hogy a tág vaginájú lány balladáját említetted megnőtt az érdeklődésem :D Najó, a viccet félretéve sok esetben a költő stílusa ad a leírásokhoz egy olyan pluszt, ami érdekessé teszi, legalábbis számomra. Én nagyon szeretem, ha valaki szépen, vagy szép dolgokról ír és olyankor még azt is elnézem, ha nulla a cselekmény. Amúgy nálam is van limit, bár anno a gyűrűk ura elején lévő semmit is végigszenvedtem, szóval én erős vagyok. De pl heminway esetében puszta erőszak volt az, hogy elolvastattam magammal két regényét is. Olyan lapos és üres volt mindkettő, hogy majdnem elsírtam magam közben. Lehet, hogy pont az ellentéted vagyok.
2022. júl. 3. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!