Mennyire tartjátok elfogadható átlagárnak (most) a könyvenkénti 6000 Ft-ot, amely őszre 7000-nél is több lehet?
Megütötte a fülemet a híradóban az egyik nagy kiadó vezetőjének a véleménye, amely szerint az emberek elfogadják a 6000 Ft-ot átlagnak.
Szerintem ez azért már nagyon magas.
Elég magas, de amilyen ára van mindennek, sajnos nem meglepő.
Meg az sem mindegy, hogy mit kap az ember a pénzéért.
Te ezt amúgy hol látod? Mert én most épp a bookline.hu-t nézem és NEM kerülnek 6000 forintba a normál regények.
Találtam Harry Potter 4-et 4000-ért, Stephen King-től a Carrie-t 3000-ért, Rainbow Rowellt 4000-ért.
Almási Kitti pszihológiai cuccát 3500-ért, Yuval Noah Hararit 4300-ért, Bill Brysont 5000-ért.
Ez sem kevés, de egy regény (még) nem 6000 forint. Persze, a szakácskönyvek, meg más nagy, színes, fotókkal teli cuccok tényleg annyiba, vagy többe kerülnek, de nem értem kinek jó MÉG drágábbnak hazudni őket.
„Te ezt amúgy hol látod?”
„de nem értem kinek jó MÉG drágábbnak hazudni őket.”
Ezek szerint te is funkcionális analfabéta vagy, mert nem tudod értelmezni a kérdés alatt lévő pár szót.
Náluk reklamálj: Nyári Krisztián (finoman szólva nem bírom, kártékonynak tartom a tevékenységét), Gál Katalin stb.
Egyébként az általad említett ponyvákon kívül (bár talán még a ponyvát sem érik el), kicsit nagyobb a piac, több termék létezik.
Ja bocs, nyilván Harari és Stephen King között van valami rejtőzködő magas irodalom, ami nagyon drága.
Jó, gyakorin mindig mindenki szereti a pénz témára verni, de ez akkor is vicces.
Szia!
Ha megnézed a bookdepository-n vagy az amazonon, az angolszász világban a könyvek 5-6-7000 körül kezdődnek, de egy komolyabb szakkönyvért simán röpködnek a több tízezer forintok is.
Az anyagköltség ugyan annyi, ugyan arra a papírra nyomják ugyan abból a tintából a könyvet, a különbség maximum a haszonkulcson, a grafikai igényességen, a papír minőségén, a dolgozók fizetésén, és a marketingen lehet megfogni.
Személy szerint én próbálok mindent használtan venni, de idén már volt olyan szakkönyv, amiért több tízezer forintot fizettem, mert kellett a munkámhoz. Persze ez rossz példa, mivel befektetés volt, és később a megszerzett tudást a könyv sokszorosáért tudom eladni.
Hobbira könyvenként én kifizetnék 10000 ft -ot is akár, viszont ekkora összegnél kevesebbet vennék. Mostanában simán veszek havi 2-3 könyvet, mivel használtan fillérekbe kerül, viszont ha a kérdésben szereplő 7000 lenne, a keret nem változna, csak kevesebbet tudnék venni.
Egy regény nem kerül 6-7000-be.
Én kb 3500-4000 ft körül látom őket mindig,na persze megint más egy szakácskönyv egy szakkönyv pl.
De gondolom itt nem erre irányult a kérdés.
9)
Akkor nézd meg az amazont vagy a bookdepository-t :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!