Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyire tartjátok elfogadható...

Mennyire tartjátok elfogadható átlagárnak (most) a könyvenkénti 6000 Ft-ot, amely őszre 7000-nél is több lehet?

Figyelt kérdés

Megütötte a fülemet a híradóban az egyik nagy kiadó vezetőjének a véleménye, amely szerint az emberek elfogadják a 6000 Ft-ot átlagnak.

Szerintem ez azért már nagyon magas.

2022. máj. 15. 20:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Elég magas, de amilyen ára van mindennek, sajnos nem meglepő.

Meg az sem mindegy, hogy mit kap az ember a pénzéért.

2022. máj. 15. 20:39
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Drága, mint minden, viszont ezért jobb könyvtárba járni. :)
2022. máj. 15. 20:42
 3/12 anonim ***** válasza:
91%

Te ezt amúgy hol látod? Mert én most épp a bookline.hu-t nézem és NEM kerülnek 6000 forintba a normál regények.

Találtam Harry Potter 4-et 4000-ért, Stephen King-től a Carrie-t 3000-ért, Rainbow Rowellt 4000-ért.

Almási Kitti pszihológiai cuccát 3500-ért, Yuval Noah Hararit 4300-ért, Bill Brysont 5000-ért.

Ez sem kevés, de egy regény (még) nem 6000 forint. Persze, a szakácskönyvek, meg más nagy, színes, fotókkal teli cuccok tényleg annyiba, vagy többe kerülnek, de nem értem kinek jó MÉG drágábbnak hazudni őket.

2022. máj. 15. 20:58
 4/12 A kérdező kommentje:

„Te ezt amúgy hol látod?”

„de nem értem kinek jó MÉG drágábbnak hazudni őket.”

Ezek szerint te is funkcionális analfabéta vagy, mert nem tudod értelmezni a kérdés alatt lévő pár szót.

Náluk reklamálj: Nyári Krisztián (finoman szólva nem bírom, kártékonynak tartom a tevékenységét), Gál Katalin stb.

Egyébként az általad említett ponyvákon kívül (bár talán még a ponyvát sem érik el), kicsit nagyobb a piac, több termék létezik.

2022. máj. 16. 06:26
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ja bocs, nyilván Harari és Stephen King között van valami rejtőzködő magas irodalom, ami nagyon drága.

Jó, gyakorin mindig mindenki szereti a pénz témára verni, de ez akkor is vicces.

2022. máj. 16. 13:49
 6/12 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Ha megnézed a bookdepository-n vagy az amazonon, az angolszász világban a könyvek 5-6-7000 körül kezdődnek, de egy komolyabb szakkönyvért simán röpködnek a több tízezer forintok is.

Az anyagköltség ugyan annyi, ugyan arra a papírra nyomják ugyan abból a tintából a könyvet, a különbség maximum a haszonkulcson, a grafikai igényességen, a papír minőségén, a dolgozók fizetésén, és a marketingen lehet megfogni.

Személy szerint én próbálok mindent használtan venni, de idén már volt olyan szakkönyv, amiért több tízezer forintot fizettem, mert kellett a munkámhoz. Persze ez rossz példa, mivel befektetés volt, és később a megszerzett tudást a könyv sokszorosáért tudom eladni.

Hobbira könyvenként én kifizetnék 10000 ft -ot is akár, viszont ekkora összegnél kevesebbet vennék. Mostanában simán veszek havi 2-3 könyvet, mivel használtan fillérekbe kerül, viszont ha a kérdésben szereplő 7000 lenne, a keret nem változna, csak kevesebbet tudnék venni.

2022. máj. 16. 16:10
 7/12 anonim ***** válasza:
én nagyon régóta csak kuponnal v leértékelve veszek könyvet, vagy használtan
2022. máj. 17. 00:36
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy regény nem kerül 6-7000-be.

Én kb 3500-4000 ft körül látom őket mindig,na persze megint más egy szakácskönyv egy szakkönyv pl.

De gondolom itt nem erre irányult a kérdés.

2022. máj. 17. 09:08
 9/12 anonim ***** válasza:
55%
6-os, az "angolszász világban" sem kerül annyiba, hecsak nem új, keményborítós. Az meg mindig sokkal drágább volt.
2022. máj. 19. 12:57
 10/12 anonim ***** válasza:
56%

9)

Akkor nézd meg az amazont vagy a bookdepository-t :D

2022. máj. 19. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!