Milyen lmbtq-ról szóló könyvet ismertek?
Konkrétan ami az lmbtq-ról szól olyat nem tudok. De elég sok regényben vannak meleg, leszbikus szereplők. Ezt valamiért külön kiemelik minden könyves oldalon (moly, goodreads), ezért ha ez alapján rákeresel, akkor biztosan dob ki érdekes találatokat.
Amúgy esetleg Nádasdy Ádám könyvei, pl. A szakállas Neptun.
Kettes: "azonban katolikus és nem igazán elfogadó ezzel szemben" - magyarul ugyan jelenleg a baráti körükbe tartozik, és nem teljesen elzárkózott ugyan, de nem érti feltehetőleg az egészet, feltehetőleg a neveltetéséből fakadóan. Senki nem akar senkit "megtéríteni", mindössze a Kérdező szeretne próbálkozni azzal, hogy valahogy megismertesse vele a világnak ezt az oldalát is, és ne legyen számára idegen és elképzelhetetlen. Azért egy könyvajánlást ne nevezzünk már térítésnek.
Kérdező: Nem olvastam ilyet, viszont a Gentleman Jack sorozat. Nem is a sorozatot ajánlom, hanem amin alapszik, Anne Lister naplóját, aki egy létező személyiség volt, és naplót vezetett az életéről. A sorozat is elég hű maradt tudtommal a naplóhoz. Anne Choma fordította (vagy legalábbis ő adta hozzá a nevét), molyon olvasgass róla esetleg, illetve olvasd el esetleg előbb te, mert elvileg elég száraz Anne Choma narrációjának is köszönhetően feltehetőleg, de gondolom én az eredeti napló valamiért nem nyilvános. Nem tudom, hogy tetszene-e neki. Én egyszer mintha azt olvastam volna, hogy amúgy voltak belső vívódásai a keresztényi hitével és a leszbikusságával, de nem tudom, hogy csak keverem-e valamivel, sajnos régen volt már, amikor utánaolvastam.Egyébként ezen az oldalon lehet találsz más könyveket is a témában: [link]
4,5: A kérdező nem tárta elénk a teljes háttérsztorit, csak többet gondolnak egyesek/gondoltok bele az egészbe, mint ami ténylegesen mögötte lehet. Egyrészt nem kellene beleszólni abba, hogy a kérdező a baráti körét hogyan navigálja, csak könyvajánlót kért, nem kapcsolati terápiát és ötleteket arra nézve, hogy mit kellene tennie vagy nem tennie a saját baráti körével. Másrészt a kérdező rövid leírásából az jön csak le, hogy van egy közös baráti körük, akik sokan LMBTQ-tagok, de a vallásos lány viszont nem érti meg őket. A kérdező arra gondolt, hogy talán egy könyvajánlással jobban tudná elképzelni az egészet. Azt, hogy a meg nem értése miben nyilvánul meg, az nem derült ki, de ha egyszer velük lóg, akkor azért nem elzárkózott ezelől
a társaság elől. Hogy kinek milyen spektrumon mozog a vallásossága, az egy egyedi dolog, vannak homofób papok akik tartják a halálos bűnösséget ebben a tekintetben, és vannak olyanok, akik az elfogadást hirdetik, szóval nézőpont szerint a lány bárhol lehet, de feltehetőleg nem a halálos bűn oldalán állhat, ha egyszer eljár ebbe a társaságba, de talán feszeng, és talán csak ezt akarná oldani egy ártatlan könyvajánlással, amit aztán vagy elolvas, vagy nem, a kérdező csak segítene szeretne neki valamilyen módon, hogy esetleg jobban érezze magát. Szó sem esett semmilyen térítgetésről, intoleranciáról bármelyik oldal részéről, csak rögtön mindenki beleéli magát valamibe. De mindez továbbra is teljesen mindegy, miután egy egyszerű könyvajánlást kért a mindannyiunk számára idegen kérdező, amit rajtam (hármas válaszolón) kívül egyedül az egyes tett meg eddig, az összes többi komment csak szeretne itt ezalatt egy jót veszekedni vagy megmondani a kérdezőnek a magáét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!