Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A könyveket hányas betű...

A könyveket hányas betű mérettel szokták írni?

Figyelt kérdés
Könyvet írok csak nem tudom hányas betű mérettel szokták írni(gépen írom)
2022. ápr. 12. 16:34
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Betűtípustól is függ. De 12-es ha jól tudom, mint a nyomtatott anyagok java része.
2022. ápr. 12. 16:44
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2022. ápr. 12. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Nem jól tudja, de mindegy. Milyen könyvről van szó, és milyen módon fog megjelenni?

Kinyomtatva adod le szakembernek a kéziratot, vagy digitális formában?

Utóbbi esetben minden formázást mellőzz! A címsorok legyen két üres sor, utána egy. Teljesen mindegy, milyen méretű betűt használsz, és milyen típust.

Léteznek szabványok, előírások, de azzal nem fárasztanálak. És az utolsó pillanatban is tudod módosítani.

2022. ápr. 12. 16:52
 4/8 A kérdező kommentje:
Megjelentetni nem akarom csak kinyomtatatni. Én arra gondoltam ha mondjuk van egy könyv azt még sem 40-es betű mérettel van írva és arra gondolok, hogy kb. hányas betű méret.
2022. ápr. 12. 17:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Calibri 11 vagy 12-ben szoktam, most 11-esben írok
2022. ápr. 12. 17:09
 6/8 anonim ***** válasza:
65%

3. vagyok. Kiadóban dolgozom. Köszi a lepontozást! Elengedem a kérdést.

Csinálj, amit akarsz.

2022. ápr. 12. 17:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak magadnak nyomtatod ki, akkor szerintem kövesd a szakdolgozatok formai követelményeit. Times News Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1-1.5 sorköz.

Kényelmes olvasni.

Ha kiadónak megy, kB mindegy a formázás. Ha nem elég jó egy kiadáshoz, fölösleges formázni. Ha meg elég jó a kiadáshoz, a kiadó úgyis úgy formázza meg, hogy a leginkább olvasóbarát és saját profiljába vágó legyen.

2022. ápr. 12. 18:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondtam, elengedem a kérdést. Több évtized alatt egyszer volt olyan, hogy minden változtatás nélkül készítettünk kéziratból könyvet. Magánkiadás volt, és a szerző kifejett kérésére történt. Jó ronda is lett.

A kéziratgondozás, tördelés, borítókészítés szakembert igényel,

és erre a célra kifejlesztett programokat.

Ha papír alapú könyvet szeretnél, akkor nyomdakész pdf-et kell leadnod a nyomdába.

De tisztában kell lenned olyan dolgokkal, mint nyomdai ívek mérete, vágott méret, margóviszonyok, kötésmódok stb., stb.

Ha szakemberekre bízod ezeket, akkor nincs jelentősége sem a betű méretének, sem a fokozatának, de a sirköznek sincs semmi szerepe.

A tördelő elkészíti a layout alapjait, és befolyatja a szöveget. Az felveszi azokat az atributumokat, amelyek a tervezés sirán be lettek állítva.

2022. ápr. 12. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!