Az Árvácskában az öreg hogy hihette fel.a pogány gyermeket a legények kórusába majd az oltárhoz?
Figyelt kérdés
Falun játszódik, külön ültek a férfiak a fiukkal, külön a nők a lányokkal és a karzaton a serdülő leányok meg a legények. Arvacskat hogy hihette oda fel az öreg feltűnés nélkül hisz lány volt. A másik hogy az oltárhoz nem lehet menni csak ha még vagy keresztelte, Árvácska pogány volt akkor hogy engedték hogy odavigye az öreg. Mise közben meg felkialtitt hogy mi van a pap kezében mert azt se tudta hogy ostya ( én református létemre tudom) tehát tudták hogy ott van. Bazsamári hogy engedhette meg.2022. ápr. 8. 08:22
11/12 anonim válasza:
az akkori világot be lehet mutatni úgy is mint az Árvácskát, és úgy is mint az Indul a bakterházat, mégis ugye drámaian más a hangulata a kettőnek. sajnos inkább volt szomorúbb mint viccesen egyszerű.
a ruháról: nem hinném hogy külön ruháztatták, esetleg valami rongyokkal, azt hordhatta amit az államtól kapott, amit az első nevelőszülők elvettek tőle és a saját lányukra adták. szóval nem hiszem hogy volt külön otthoni meg templomba járós ruhája
12/12 anonim válasza:
valamint #3 Árvácska nem csak egy regény/film alak volt, hanem valós személy, ha jól tudom Móricz szeretője(?) aki mesélte neki a szörnyű emlékeit. hogy az író mit tett hozzá a végleges történethez nem tudni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!