Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyi könyvetek van otthon...

Mennyi könyvetek van otthon és szerintetek mennyi számít soknak?

Figyelt kérdés
Nekem 260 könyvem van, a molyon szoktam őket nyilvántartani. Kevésnek érzem ezt a mennyiséget, még úgy is, hogy költözésnél 3-4 nagy dobozt kitesznek. ( albérletben lakom, és így is felhalmoztam ennyit. ) Vannak, akiknek több ezres magánkönyvtáruk van, családtól marad örökség, illetve évek, évtizedek alatt felgyűlnek a könyvek, őket irigylem. :'D Nektek mekkora a magánkönyvtáratok? Milyen műfaj(ok)ban gyűjtötök, olvastok könyveket?

2022. ápr. 7. 01:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
41%

Ma már mindent is lehet mindenre konvertálni, mobi/epub, de a kalózkönyv attól még nem ebook. :) Nem vagyok álszent, nem mondom, hogy sose olvastam ilyet, csak ne hívjuk ekönyvnek, mert nem az.

Egyébként a szabad szerzői jogos könyvek is elérhetők legálisan ekönyvben, pl. többek között a MEK-en. :)

2022. ápr. 7. 19:08
 12/20 anonim ***** válasza:
21%

Az E-book nem könyv!

Olyan, mintha a "bélyeggyűjteményed" netes képekből állna.

2022. ápr. 7. 19:40
 13/20 anonim ***** válasza:
56%

11

Akkor gondolom a 11.-12.-es német könyvem se könyv, mert nem megvettük, hanem az egész osztály lefénymásoltatta a tanárnőét. ;)

2022. ápr. 7. 19:41
 14/20 A kérdező kommentje:
Basszus már, nem ez volt a kérdés, de tök jó, hogy itt a gyk-n BÁRMIBŐL lehet vitát kreálni.
2022. ápr. 7. 19:46
 15/20 A kérdező kommentje:
A kérdésre válaszolóknak köszi. :)
2022. ápr. 7. 19:47
 16/20 anonim ***** válasza:
22%

14

Ez van, amikor valaki a kis vattacukorfelhős világában él, ahonnan kiszedni lehetetlenség.

De azért hátha...

11, 12, tessék:

"a nyomtatott könyv elektronikus változata"

[link] [link]

Mintha a 15 évesen lekalózkodott Mass Effect trilógiám nem lenne játék...

Amúgy a 8-as vagyok.

2022. ápr. 7. 20:00
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Párommal együtt kB 10 ezer db. Ennek kB 60%a apósom hagyatéka, az én könyveim kB 500-1000 köz mozognak.

Nehéz nyilván tartani, minden hónapban bővül a készlet.

2022. ápr. 7. 20:31
 18/20 anonim ***** válasza:
84%

Ha a torrentezett e-book nem könyv, akkor kb az összes az egyetemem diákjai által használt SPSS se statisztikai szoftver. Az egyetemünknek az IBM-el nincs szerződése, így a tanárnő is úgy állt hozzá, hogy szerezzük be valahonnan. (Pár éves nCore-os torrent fájla neki is volt egy felsőbb évestől). Mondjuk azt se érti senki se, hogy egyáltalán miért tanulunk fél évig SPSS-t, mert úgyis Excel-ben fogunk majd számolni mindent...

#kérdező

Úgy 3 "méretnyi". (A polcokon ennyit foglalnak)

Darabszámot nem tudok, koliban vagyok.

2022. ápr. 7. 20:49
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem harminc fölött már sok, legalábbis én onnan kezdve emlegettem sokként (ebben a tankönyvek nem voltak benne). Jelenleg majdnem 1500 fizikai könyvem van, és még ennyi elektronikus. Lassan kiszorítanak a lakásból.
2022. ápr. 7. 23:29
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

2000+

Van mindenféle műfaj, de elsősorban szórakoztató irodalom, illetve apukám nagyon szerette az ismeretterjesztő könyveket, így abból is van jó néhány kötet.

Egy részüket örököltem, mert a családunkban mindenki szeretett olvasni, de megrögzött antikvárium járó vagyok és a körutaimról mindig pár új szerzeményt viszek haza. Évente 150-200 könyvet elolvasok, tehát elég nagy fogyasztó vagyok, ezt nem tudnám új könyvekkel finanszírozni, e-book-ot viszont én annyira nem szeretem, bár sokkal praktikusabb lenne. Soknak tartom a könyveim mennyiségét, de ha valahol látok egy érdekes könyvet, főleg, ha olcsón, akkor nem tudok neki ellenállni.

2022. ápr. 8. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!