Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » [könyvtár] A könyvek gyenge...

[könyvtár] A könyvek gyenge minőségűek, vagy az olvasók nem törődnek velük?

Figyelt kérdés

Egy könyvtári beszámolóban („a Városi Könyvtár 2021. évi beszámolója”) olvasom a következőket:

„Tapasztalataink azt mutatják, hogy az újonnan érkezett könyvek rossz minőségűek, egy-két olvasás után szétesnek.”

Nem tudom elképzelni, hogy az összes új könyv gyakorlatilag egyből szétessen. Valami itt nem stimmelhet...

2022. márc. 18. 10:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem bizony...
2022. márc. 18. 10:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Sok könyvet eleve mintha arra terveznének, hogy elolvasod, aztán tíz évig ott áll a polcon, míg seletjezéskor oda nem adod valakinek, aki szintén egyszer olvassa el. Ez nyilván nem fog egy könyvtári forgalmat bírni.
2022. márc. 18. 10:49
 3/9 A kérdező kommentje:

„Sok könyvet eleve mintha arra terveznének, hogy elolvasod”

A legtöbb amerikai kiadó ezt vallja: egy olvasást bírjon ki, és kész. De már ide jutottunk idehaza is?

2022. márc. 18. 10:57
 4/9 A kérdező kommentje:

„Ez nyilván nem fog egy könyvtári forgalmat bírni.”

A beszámolóban azt említik, hogy

„A tavalyi évben 365 kötet került könyvtárunkba 935 435 Ft összegben, ebből 305 db vétel, 60 db ajándék útján.”

„A beiratkozott olvasók összesen 2 909 kötetet kölcsönöztek ki. A 14 éven aluli olvasók száma 258 fő, akik összesen 528 könyvet kölcsönöztek ki a tavalyi évben.”

Azt sem hiszem, hogy csak az új könyveket kölcsönzik ki, a régieket nem.

2022. márc. 18. 11:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokat járok könyvtárba, nekem nem ez a tapasztalatom. Az olvasók pedig vigyáznak a könyvekre. Néha előfordul, hogy egy-egy kötet már széteső félben van, de azok általában régebbi kiadásúak, és nagyon sokat olvasott könyvek.
2022. márc. 18. 12:22
 6/9 A kérdező kommentje:

„Nagyon sokat járok könyvtárba, nekem nem ez a tapasztalatom. Az olvasók pedig vigyáznak a könyvekre. Néha előfordul, hogy egy-egy kötet már széteső félben van, de azok általában régebbi kiadásúak, és nagyon sokat olvasott könyvek.”

Én is így gondolom.

2022. márc. 18. 12:44
 7/9 anonim ***** válasza:
79%
Én nagyon figyelek a könyvtári könyvekre és úgy vettem észre a legtöbb ember ugyanígy tesz vagy,ha baja lesz se feltétlenül szándékos. Viszont kivételek mindig vannak például egyik volt barátnőm simán belegyűrte a teletömott táskájába,dobálta illetve könyvjelző helyett behajtogatta a lapjait volt,hogy üzenetet írt bele a következő olvasónak.
2022. márc. 18. 15:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Az üzenet meg mindig valami spoiler volt a könyvközepén leírta a végét vagy egy könyvsorozatnál előre lelőtte a következő könyv végét
2022. márc. 18. 15:08
 9/9 anonim ***** válasza:
71%

Kiadása válogatja. Egy cérnafűzött, kemény borítós könyv, akár új, akár régi kiadás, jól fogja bírni. Ezzel szemben akár új, akár régi, ha valami ragasztott, puhafedeles kiadás, az akár első olvasatra széthullhat lapjaira.

Egyébként az olvasók jellemzően vigyáznak rá, tapasztalataim szerint. Bár, amint a #7-8 válaszoló is írta, vannak kivételek. Én olyanokat láttam, hogy valaki aláhúzgálta benne a fontos/izgi részeket, vagy megjegyzéseket írt bele. Mindezt tollal.

2022. márc. 18. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!