Stephen King: AZ film vagy könyv?
Csak a könyv.
A régi film technikailag pocsék, és a fejletlen eszközök miatt egy csomó fontos jelenet kimaradt.
Az új film még egy hatásvadász gagyi szar, túl sok helyen átírva és kivágva belőle részek.
És persze vannak olyan kulcsjelenetei a történetnek, amit nem lehet megfilmesíteni.
Is-is. Ha csak szeretnéd tudni, hogy kb. miről szól akkor film. Ha a teljes történet érdekel könyv.
Én ajánlom a könyvet, aztán a régi filmet és ha még nem unod a két új film közül az első részt, mert jók benne a gyerekszinészek.
Nekem örök kedvenc Kingtől ez a regénye, ennek ellenére az új filmet is szeretem, mert szerintem jól használták benne a technika adta lehetőségeket és jól teremtettek atmoszférát (a gyerekszínészekről nem is beszélve, mert kb ezen állt vagy bukott az egész).
De azért a King-es (beteg)fantáziát sokkal fogyaszthatóbbá teszik a vásznon kb minden alkalommal, ami itt is a tetőpontnál látszott meg legjobban (aki olvasta, tudja, mire gondolok).
Mivel egy isssszonyúan hosszú regényről beszélünk, így mindaz a mélység, ami a karaktereken át feltárult a regényben, értelemszerűen nem volt film formájában megjeleníthető. Ez így van rendjén. Ha amúgy nem olvasol King-et, és a film hatására akarod elolvasni, nagy esélye van, hogy csalódni fogsz, mert más jellegű feszültségre épít, mint ami a filmből átjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!