#10: "Megjegyzem, hogy az urban legend, hogy a HP szerettette meg a gyerekekkel az olvasást."
Nem. A keresztlányom bevallottan utált olvasni, de mivel mindenki a HP-ről beszélt ő is hozzáfogott. Rákapott, aztán rájött, hogy talán vannak más jó könyvek is, most nagy könyvmoly :-)
A nosztalgia miatt.
A saját korában elég kevés versenytársa volt. Sikeresen felnőtt vele egy generáció, meg még egy a filmekkel.
Mostanra gyakorlatilag megkerülhetetlen alapmű az irodalomban, amire a jelenleg gyereket vállaló és nevelő korosztály szívesen emlékszik vissza, így át is adja a következő generációnak.
Kedves #12, #14, és a lepontozók! Az nem érv, hogy "ismerem valakinek a valakijét, aki megszerette az olvasást". Itt van egy 1984-2020 közötti statisztika a gyerekek olvasási szokásairól (sötétkék = aki szeret olvasni):
"internettel versengett"... hány gyereknek volt saját számítógépe, esetleg még internetje is az ezredfordulón?
Félreértés ne essék, imádom a HP-t, annak idején rengeteg fanficet is írtam, de mindig szomorú vagyok, mikor valótlanságokat állítanak róla és túlzásokba esnek.
"hány gyereknek volt saját számítógépe, esetleg még internetje is az ezredfordulón?"
Konkrétan az ezredfordulón nem tudom, de 2001-ben már rendsezresen interneteztünk a suliban, 2002-ben Angliában voltam kint, ott a házigazdánk internetezett a TV-n (!!!!) erre külön emlékszem, hogy kérdeztem tőle, hogy Teletext? És elhűlve mondta, hogy NOOOOOOO, internet.... o.O :D Ennyi év után is a fülembe csengenek a szavai.
2003-2004-ben már nekünk itthon is volt netünk, de akkor az osztály jórésze már netezett otthon, nehezen tudtuk rávenni a szülőket. Végül az adta meg a löketet, hogy egy nap 1 óra ingyenes volt a betárcsázóson.
És ez Magyarországon, ott, ahl a háztartások jelentős részébe (!!!!) 1996-2000 között kötötték be a vezetékes telefont...
UK-ben nyilván sokkal jobb volt a helyzet, mert ott a 90-es években sem jegyre és telefonkötvényre kötöttek vonalakat az igénylés után 5-6 évvel...
Tehát pontos számot nem tudok mondani, de ne a magyar sejtésekból indulj ki, az UK-ben igen sokan neteztek otthonról már az ezredfordulón is. Magyarok pedig pár évvel később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!