Írók, hogy alkotjátok meg a cselekményt?
Én kezdetben lépésről lépésre haladtam, de ezzel a megoldással sokszor estem abba a problémába, hogy a befejezés nem lett az igazi. A végső nagy konfliktus, és annak a megoldása jelentős pont a történet szerkezetében, így mostanában inkább arra koncentrálok, hogy ezt is körvonalazom az ötletelés szakaszában.
Ezt követően a dramaturgiai íven szépen elhelyezem a cselekménypontokat, hogy a feszültségvezetés a megfelelő legyen, majd hozzálátok a sztori megírásának.
Persze az is fontos, hogy az előzetes vázlataimra nem tekintek kőbe vésett törvényként. Minden kezdeti terv csak mankó.
Megalkotom a settinget és a kiindulópontot. Aztán a végpontot. Utána jönnek a főbb cselekménypontok a kettő közt.
Utána lehet írni. Ha a váz jó, gyakorlatilag megírja magát.
habár nem vagyok író! :D max magamnak...
én szerintem fontos hogy elsőnek egy koncepciót találj ki és láthatod fent is hogy a 0-ról nem mindig jó mert később ütközni fog vagy pedig nem lesz átütő! ha van egy jó koncept akkor az elé le lehet ülni és kitalálni a kritikus pontokat a kezdetet és a véget is! nem muszáj lineáris sorrendben sőt jobb is ha nem lineáris a sorrend ezért is kell a koncept hogy aköré építsd
csak a másik hiba amikor nincs sztori csak koncept!!!
láthatod nagyon sok ilyen dolog van pl anime zenék filmek sorozatok amik már több évadósak sőt játékok is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!