Létezik-e olyan regény, ahol a főszereplő vak vagy siket, és a cselekmény E/1-ben van írva az ő szemszögéből?
Figyelt kérdés
Ha létezik, légyszi írjatok már címeket! Az mindegy, hogy született vakról/siketről van szó, vagy pedig később vált azzá.2021. okt. 20. 19:36
1/8 anonim válasza:
Helen Keller ilyen szerző volt. Azt hiszem ráadásul mindkettő.
Plusz van pár mellékszereplős történet.
Főszereplősből elkélne pár történet...
2/8 anonim válasza:
Egy vak ember regénye a saját szemszögéből?
3/8 A kérdező kommentje:
2: Legalábbis úgy volna elmesélve. Az mondjuk jó kérdés, hogy egy ilyen hiteles megírásához mennyire szükséges az, hogy az írónak legalább átmeneti személyes tapasztalata legyen a vakságból vagy a siketségből.
2021. okt. 20. 20:24
4/8 anonim válasza:
Lackfi János A levágott fül című könyvében a két főszálból az egyik ilyen.
Én mondjuk Lackfinak a verseit szerettem meg nagyon, és ez a könyve utána annyira nem fogott meg, de hátha téged igen. :)
5/8 anonim válasza:
A könyv nem E/1-ben íródott, de mindenképpen elolvasásra ajánlom:
Anthony Doerr: A láthatatlan fény.
6/8 anonim válasza:
Colleen Hoover- Egy nap talán könyvének egyik főszereplője siket és E/1-ben íródott.
7/8 anonim válasza:
Jenei András írt ilyen témájú könyvet.
8/8 anonim válasza:
Deborah lytton-Csend, ez ugyan nem valami komoly regény, még is, szerintem nagyon mély mondani valója van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!