Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért lusták könyvet olvasni...

Miért lusták könyvet olvasni az iskolások?

Figyelt kérdés
Több kérdésben is azt láttam, hogy az illető arra kér, hogy valaki ugyan mondja már el, miről szól ez, meg ez a könyv, ami természetesen kötelező. Vagy, hol találja meg rövidítve, olvasónaplóban. Főleg olyan könyveknél, mint a Vuk, Tom Sawyer, Bambi vagy a Gulliver utazásai. Amik általános, alsóban kötelezőek. Nem hiszem el, hogy nincs idejük olvasni.
2010. szept. 10. 16:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
75%

Nem az,hogy nincs idejük rá...

Nekem is volt, de egyszerűen nem bírtam elolvasni 10 oldalnál többet, mert vagy nem figyeltem rá eléggé, vagy nem jegyeztem meg annyira a lényeget belőle...

Én olyan könyveket olvasok, amik érdekelnek! Azokat képes vagyok akár 1-2 nap alatt is kiolvasni, vagy 1hét alatt. És meg is jegyzem belőle a fontosat. Sőt, érzelmeket vállt ki belőlem...Talán velem az a baj, hogy nem szerettem sose, hogy megmondták nekem mit csináljak. Ezért nem olvastam el a kötelező olvasmányokat sem.Ha bele is kezdtem abbahagytam. Megpróbáltam, de nem sikerült.

Úgyhogy csak olyan könyveket olvasok, amik engem foglalkoztatnak.

2010. szept. 10. 16:33
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
velem az iskolában 2.tol 7.ig nagyon megutáltaták a könyveket mert olyan dolgokat kellet kötelezöen olvasni ami qrvára nem érdekelt de pl mostanában olyan könyveket amik érdekelnek 2-3nap alatt ki olvasom
2010. szept. 10. 16:46
 3/20 A kérdező kommentje:
De hát ezek gyerekkönyvek! Jó, hetedikben a Kőszívű ember fiai tényleg kínszenvedés volt, vagy másodikban a Kincskereső kisködmön, de ezek jó könyvek. Vagy mit szeretnek olvasni a mostani alsósok?
2010. szept. 10. 17:04
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
A tanárok nem azt nézik, hogy mi a jó a kölyköknek, hanem leadják a tömör nyersanyagot. Ennek következtében olyan könyveket adnak ki (amik rímbe vannak szedve és értelmezni kell), vagy baromi nehéz olvasmány. :S Ahelyett, hogy egyszer-egyszer adnának ki olyasmit is, ami kedvencnek számít. Pl.: Harry Potter, egy-egy King regény. Csak az Alkonyat fostól kíméljenek.
2010. szept. 10. 17:15
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

engem 5.osztályban már gyürük ura nagyon le kötött volna

helyette volt lassie hazatér ami nyomába se ér szerintem

2010. szept. 10. 17:18
 6/20 anonim ***** válasza:
79%

Én nem vagyok lusta, imádok olvasni ! Mindent, ami nem kötelező... ( jó, tetszett például a Romeó és Júlia, Antigoné, Légy jó mindhalálig,Pál utcai fiúk). De a Kisherceget, Jókai könyveit akkor sem olvasnám újra, ha egy Magnumot szorítanának a halántékomhoz !

Közel nem arról van szó, hogy nincs idejük olvasni( van pár gyerek, aki UTÁL olvasni...). Hanem inkább arról, hogy nyers és nehéz szöveget adnak egy gyereknek. Nálunk a tanár is megmondta, hogy ha olyan részhez érünk, ami nem lényeges, csak monoton szöveg (pl.: a hóesés három oldalon való részletezése), akkor az lapozzuk át. Megtettem.

Másrészt a diák olyan, hogy ami kötelező, rittíg hogy utálja, pedig el sem kezdte.

Harmadrész már más világot élünk sajnos. A gyerekek régen imádták az Egri csillagokat, anyukám is az egekig magasztalta, nekem mégis kínszenvedés volt. Volt pár izgalmas rész, az igaz. Valamint a Jókai is... A kőszívű ember fiai máig ott áll a polcomon, elolvasatlanul, porosan. Az aranyeberbe bele sem kezdtem, inkább a rövidített változatot olvastam el.

2010. szept. 10. 18:12
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Most végre vannak normális tanárok, egyre többen adják fel a harry potter-t(nekem a tanárom a 2. részt adta fel) és nem kell szenvednünk olyan szennyekel mint a kőszívű.
2010. szept. 10. 18:33
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
én mindig is szeretttem olvasni már kisiskolás korom óta, csak a kötelezöket nem.én is utlom ha valamit kényszerböl kell megtennem pl az egrit meg a candidot csak azután olvastam el h vettük a suliban. szerintem am azért nincs türelme a gyerekeknek az olvasáshoz, mert megszokják már kicsi koruk ota h azonnal megkapnak mindent pl tv megnézed a filmet másfél ora ugyanazt a könyvet meg másfél hét alatt olvasod el.
2010. szept. 10. 18:59
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
a köszivü nem szenny csak nem hetedikeseknek valo.sztem azt egy 13 14 éves gyerek még nem érti meg.ahelyett én is betenném a Harry Pottert mongyuk-mellesleg én ezzel a sorozattal szerettem meg az olvasást.de azzal sem értek egyet hogy csak ilyenek kellenek mint HP vagy gyürük ura-amit én am utáltam sztem halál unalmas.régen volt a 2 lotti is kötelezö azt magamtol többször is elolvastam.
2010. szept. 10. 19:04
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én überelek itt mindenkit.8.-ra az odüsszeiát kaptam meg. :D
2010. szept. 10. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!