Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szeretnék gyerek könyvet...

Szeretnék gyerek könyvet kiadni, miket kell tudni róla?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy olyan méretre igazítsam az oldalakat, amilyenben nyomtatni is szeretném? Vagy hogy kell elképzelni, a kiadó igazít ezeken?

Van esetleg valami hasznos tudnivaló amblock ebben a témában?

2022. jan. 22. 20:17
 1/5 b1812567 ***** válasza:
100%

Szerintem kiadatni szeretnéd, nem kiadni azt a könyvet.

Feltételezem, te írtad.

Ha egy kiadó felkarol, akkor majd az intéz mindent, te csak a szöveg tartalmi részével foglalkozz. Jobb is, ha nem állsz neki wordben varázsolni a formázással.

Ha nem áll mögéd egy kiadó, hanem magánkiadásban szeretnéd intézni, akkor a kérdésed alapján azt tanácsolom, minden ilyen kérdést bízz szakemberre. Vagy egy erre specializálódott "kiadónál" veszed meg szolgáltatásként, vagy magad kerítesz lektort, korrektort, szerkesztőt, tördelőt.

És ugye nem feledkeztél meg az illusztrátorról sem? Feltéve, hogy nem magad illusztrálod. (Kisgyerekeknek csak illusztrált könyvet érdemes kiadni.)

2022. jan. 22. 21:49
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Nagyon köszönöm a részletes választ!

Utolsó szövegrészre reagálva, igen én magam vagyok az illusztrátor :)

De sajnos ez is kérdés nekem. JPG formátumban kell elmenteni ezeket a rajzokat? Köszönöm előre is, ha tudod a választ

2022. jan. 24. 17:16
 3/5 anonim ***** válasza:

a nyomdák tifeket kérnek kép ügyben, de az egy külön tárgyalás, hogy te lehetsz-e az illusztrátor. Először a szövegről kell meggyőznöd őket.

A kiadók néha kisírják, hogy mi az ábra, pl. a Pagony itt: [link]

De ha nem akarsz kiadókkal bajlódni ,csak azt akarod hogy elérhető legyen a munkád, akkor a mek.oszk.hu-ra feltöltheted.

[link]

2022. jan. 28. 12:40
 4/5 b1812567 ***** válasza:

Mint az előző válaszoló utalt rá, a (hagyományos) kiadók (és nem a nyomdák, azoknak ehhez nincs közük) maguk döntik el (nyilván jó esetben a szerzővel egyeztetve), hogy ki lesz illusztrátor.

Saját kiadás esetén nyilván ez mindegy, sőt olyankor kb. minden mindegy: te fizetsz, és kinyomnak kb. bármit, akár random karaktersorozatot is.

A technikai részét tekintve, ha nyomtatásban jelenik meg valami, akkor veszteségmentes, és legalább 300 dpi felbontású képekre van szükség. Ez elsősorban tif meg psd formátum.

Ugyanakkor a legjobb, ha az illusztrációk a tördeléssel egy időben, a tördelővel is egyeztetve készülnek.

2022. jan. 30. 19:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm nektek!
2022. febr. 7. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!