Milyen állapotúak a Bookline-ról rendelt könyvek? Nem az antikváriumosok.
Eddig a Libri oldalról szerettem volna rendelni, de ha Bookline-ról rendelek jelentős összeget spórolnék. Főként az érdekelne, hogy nem szakadtak, gyűröttek a megrendelt könyvek, olyanok mint a boltban, vagyis sérülésmentes állapotban érkezik meg?
Nem egy könyvről lenne szó, 5-6 darabról.
Esetleg, ha előrendelek, vagyis majd februárban fog kijönni, akkor az csak akkor fog megjönni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Csak 2-3 alkalommal rendeltem tőlük: egyszer sem voltak rögzítve a könyvek, az eredmény ennek megfelelő lett...
Könyvesbolti átvételre jók, kiszállításra nekem nem jött be.
Azon is el kellene gondolkodni, hogy szinte mindig hibátlanul jönnek a könyveim messziről (US, UK), de Budapesten sokszor már a becsomagolás is gondot okoz – arra is volt példa, hogy újságpapírból csinált galacsinokat egy könyvesbolt és körbepakolta vele a könyveket: természetesen a lapszélekbe belenyomódtak a galacsinok, és az újságpapírról a festék is átkerült a lapokra – , a kiszállítást pedig a DHL mintha sokkal gondosabban végezné, mint a többiek.
A legnagyobb gondot abban látom, hogy kapható kifejezetten könyvek szállítására kitalált csomagolás, de ezen is spórolnak. Legalább felkínálnák, hogy „hé, plusz 200 Ft-ért rendes csomagolást is választhatsz!”, de ez Magyarország. (Az Amazon stb. csomagolásába ne menjünk bele.)
#5 azt hogy semi baja a könyvnek
#4 válaszóló vagyok
„#5 azt hogy semi baja a könyvnek”
Velem (és a húgommal, barátnőimmel is) többször előfordult, hogy bemenve a könyvesboltba az eladó a keresett könyvhöz vezetett, a kezembe nyomta, és amikor szóltam, hogy borítón jókora szamárfül éktelenkedik, akkor egyből én lettem a problémás vevő, hiszen a könyvnek semmi baja.
Szerencsére az esetek többségében mindig akadt egy kolléga, aki nem volt rest, bement a raktárba, és kihozott 2-3 példányt (tényleg hibátlanokat), hogy válogassak. Értem, hogy első típusú eladó eladni akart (ez a céljuk), de úgy is hozzá lehet állni, ahogy a második cselekedett. Egyből más lett a hangulatom: ő már nem átverni akart, és mielőbb megszabadulni tőlem, hanem ő már a vevő érdekeit tartotta a legfontosabbnak.
Vagy amikor még támogattam a magyar boltokat külföldi rendelés esetén, és a magyar boltok a gyűrt (esetleg szakadt) könyvekre kapásból azt mondták, hogy nem rendelik újra, hiszen semmi bajuk, olvashatók, miközben a kiadótól (UK, US) általában egy hét alatt megjött a cserepéldány, és vagy öt levél, hogy mennyire sajnálják, hogy nem tökéletes állapotban kaptam a könyveket.
Olyasmiket már fel sem hozok, hogy a használt könyvek piacán a fényképek mellett a könyvek állapotát gyakran mennyire mellé lövik be.
Köszönöm szépen!
5/7-es válaszoló:
Azt hittem, leírtam, mire gondolok, de akkor. Nincsenek elszakadva az oldalai; a lapok nincsenek félbe hajtva/meggyűrve; nincsenek rajta szamárfül; a borítója nem karcos, behajlott, hiányos; nincs megtőrve a gerince. Nem használt könyvekről van szó. Szerintem az előbb felsorolt példákat senki se szereti nem csak én.
Igazából jobban nem tudom elmondani, de szerintem lehet érteni, mire gondolok. ^^"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!