Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mik voltak tinédzser korotok...

Mik voltak tinédzser korotok kedvenc könyv élményei?

Figyelt kérdés

Max 3-at. Részemről ezeket olvasgattam gimnazistaként

1.) Lopakodó árnyak [link] Ezektől a történetektől kicsit féltem esténként - időnként arra riadtam, mintha feküdne mellettem az ágyban egy farkasember huhh :O De azért nem voltak annyira szörnyűek, éppen jó volt.

2.) Kiberiáda [link] - Ez már inkább mulatságos, vagy abszurd írásokat tartalmazott. Meglepődtem a legelső történeten, mert véletlenül szerepelt az alsós olvasókönyvünkben is :\ Hogy kerülhetett oda, te jó ég...

3.) VIII. utas a halál [link] Ezt a könyvet kitolásból kaptam meg - mint az utólag kiderült - egy barátnőmtől, amikor együtt nyaraltunk. Azt mondta, ezt tuti nem merem elolvasni. Elolvastam, de aztán a WC-re már nem mertem egyedül elmenni esténként, annyira felkavart. Mikor aztán hazatértünk a nyaralásról, annyira nyomasztott a történet, hogy még kb jó fél évig ezekről álmodtam, ami eléggé megviselt :/

+1 ráadás - A gyíkkirály szigete [link] Ez tulajdonképpen egyfajta játék volt, nem is olvasmány, de azért érdekes volt, kimondottan tetszett egy nyári szünetben :D

2021. dec. 21. 20:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Móra Ferenc-Aranykoporsó

Agatha Christie összes

Robert Merle-Malevil

2021. dec. 21. 20:33
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

1. Az alapítvány (könyvek)

2. Madrapur

3. Monte cristo grófja

+1 A 22-es csapdája

Én is írnék hozzájuk érdekességeket, de részegen meghaladná a képességeimet. Sorry

Kamaszként eléggé szegények voltunk, ezért amikor kikapcsolták a villanyt ráfanyalodtam fater könyveire egyfajta tv pótlékként. Baromi nehéz időszak volt, viszont elsősorban ezek a könyvek segítettek átvészelni, ezért bármikor újra olvasom őket, valahogy lenyugszom tőlük.

2021. dec. 21. 20:39
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Elfújta a szél

Monte Cristo

Egy magyar nábob

2021. dec. 21. 20:43
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Josef Augusta: Az ősember tábortüzeinél

Ez a könyv rántott be teljesen az olvasás világába. Addig csak ilyen mi micsodákat és hasonló gyerekkönyveket olvastam. Nagyon hasonlított a könyv a kedvenc sorozatomra (Walking with dinosaurs), meg az írónak volt egy hasonló könyve is, de először ezt olvastam. Pont a Tátrában kirándultunk ráadásul, így az, hogy túráztunk az erdőben adott egy extra élményt a novellákhoz (?).

Alkonyat: Nem lehet elmenni mellette, mert nagyon meghatározó volt ez is tiniként. Akkor és most is egy kicsit ciki, de nem tehetek róla. Egyszerűen imádtam.

Anne Rice: Interjú a vámpírral, stb. Hú, azt hiszem ezek a könyvek finomítottak az ízlésemen, mert utánuk már egy Alkonyathoz hasonló vámpíros/paranormális regényt se tudtam élvezni, annyira magasra rakta a lécet Rice. A horrorfilmeket már korábban is kedveltem, de nem hittem, hogy élvezni fogom egy horrortörténet olvasását is.

Jókai: Az arany ember

Ez nem teljesen kellemes élmény, de az első kötelező volt, amit tényleg végigolvastam, szóval első kötelezős sikerélményként tartom számon. Mai fejjel persze már jobban tudom értékelni.

2021. dec. 21. 20:55
 5/15 A kérdező kommentje:
he-he, az ősemberes könyv borítójáról ez a mókás videó jutott az eszembe, ami egy filmből készült https://www.youtube.com/watch?v=Qes0ASAQtHU
2021. dec. 21. 21:00
 6/15 anonim ***** válasza:

Aranyos. :)

Igen, amúgy már amikor én olvastam is egy kicsit elavult volt a könyv tudományosan, mert fél évszázaddal korábban írták, a dinoszauruszosról nem is beszélve. De még mindig szórakoztató a számomra. Szerintem az egyik első író lehetett, aki kihalt állatok szemszögéből írt meg történeteket.

2021. dec. 21. 21:12
 7/15 anonim ***** válasza:
86%

Leányrablás Budapesten

Fogadj el

Anne Frank naplója

2021. dec. 21. 22:19
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Érett asszonyok dicsérete

Afrikai vadászkönyvek garmadája

A háború művészete

2021. dec. 21. 22:42
 9/15 gungasam ***** válasza:
Dékány András művei...Verne Gyula művei...Rejtő Jenő légiós könyvei..Voltaire:Candide,Molnár, Széchenyi vadász ,kalandjai..ponyvaregények tömege a vadnyugatról,Magyar népmesék gyűjtői kiadása..
2021. dec. 25. 18:38
 10/15 anonim ***** válasza:
79%

Rejtő Jenő könyvek

Monte Cristo grófja

Exodus

Jane Austan és Bronte nővérek könyvei

Anne a zöld oromból

2021. dec. 26. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!