Mik voltak tinédzser korotok kedvenc könyv élményei?
Max 3-at. Részemről ezeket olvasgattam gimnazistaként
1.) Lopakodó árnyak [link] Ezektől a történetektől kicsit féltem esténként - időnként arra riadtam, mintha feküdne mellettem az ágyban egy farkasember huhh :O De azért nem voltak annyira szörnyűek, éppen jó volt.
2.) Kiberiáda [link] - Ez már inkább mulatságos, vagy abszurd írásokat tartalmazott. Meglepődtem a legelső történeten, mert véletlenül szerepelt az alsós olvasókönyvünkben is :\ Hogy kerülhetett oda, te jó ég...
3.) VIII. utas a halál [link] Ezt a könyvet kitolásból kaptam meg - mint az utólag kiderült - egy barátnőmtől, amikor együtt nyaraltunk. Azt mondta, ezt tuti nem merem elolvasni. Elolvastam, de aztán a WC-re már nem mertem egyedül elmenni esténként, annyira felkavart. Mikor aztán hazatértünk a nyaralásról, annyira nyomasztott a történet, hogy még kb jó fél évig ezekről álmodtam, ami eléggé megviselt :/
+1 ráadás - A gyíkkirály szigete [link] Ez tulajdonképpen egyfajta játék volt, nem is olvasmány, de azért érdekes volt, kimondottan tetszett egy nyári szünetben :D
Móra Ferenc-Aranykoporsó
Agatha Christie összes
Robert Merle-Malevil
1. Az alapítvány (könyvek)
2. Madrapur
3. Monte cristo grófja
+1 A 22-es csapdája
Én is írnék hozzájuk érdekességeket, de részegen meghaladná a képességeimet. Sorry
Kamaszként eléggé szegények voltunk, ezért amikor kikapcsolták a villanyt ráfanyalodtam fater könyveire egyfajta tv pótlékként. Baromi nehéz időszak volt, viszont elsősorban ezek a könyvek segítettek átvészelni, ezért bármikor újra olvasom őket, valahogy lenyugszom tőlük.
Elfújta a szél
Monte Cristo
Egy magyar nábob
Josef Augusta: Az ősember tábortüzeinél
Ez a könyv rántott be teljesen az olvasás világába. Addig csak ilyen mi micsodákat és hasonló gyerekkönyveket olvastam. Nagyon hasonlított a könyv a kedvenc sorozatomra (Walking with dinosaurs), meg az írónak volt egy hasonló könyve is, de először ezt olvastam. Pont a Tátrában kirándultunk ráadásul, így az, hogy túráztunk az erdőben adott egy extra élményt a novellákhoz (?).
Alkonyat: Nem lehet elmenni mellette, mert nagyon meghatározó volt ez is tiniként. Akkor és most is egy kicsit ciki, de nem tehetek róla. Egyszerűen imádtam.
Anne Rice: Interjú a vámpírral, stb. Hú, azt hiszem ezek a könyvek finomítottak az ízlésemen, mert utánuk már egy Alkonyathoz hasonló vámpíros/paranormális regényt se tudtam élvezni, annyira magasra rakta a lécet Rice. A horrorfilmeket már korábban is kedveltem, de nem hittem, hogy élvezni fogom egy horrortörténet olvasását is.
Jókai: Az arany ember
Ez nem teljesen kellemes élmény, de az első kötelező volt, amit tényleg végigolvastam, szóval első kötelezős sikerélményként tartom számon. Mai fejjel persze már jobban tudom értékelni.
Aranyos. :)
Igen, amúgy már amikor én olvastam is egy kicsit elavult volt a könyv tudományosan, mert fél évszázaddal korábban írták, a dinoszauruszosról nem is beszélve. De még mindig szórakoztató a számomra. Szerintem az egyik első író lehetett, aki kihalt állatok szemszögéből írt meg történeteket.
Leányrablás Budapesten
Fogadj el
Anne Frank naplója
Érett asszonyok dicsérete
Afrikai vadászkönyvek garmadája
A háború művészete
Rejtő Jenő könyvek
Monte Cristo grófja
Exodus
Jane Austan és Bronte nővérek könyvei
Anne a zöld oromból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!