Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A karaktereitek mennyire...

A karaktereitek mennyire szoktak tragikus háttértörténetet kapni?

Figyelt kérdés
Ha szoktatok történeteket írni, akkor mennyire jellemző rátok hogy tragikus múltja van a karakterednek?

2021. dec. 20. 12:34
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem mindegy, mit jelent az, hogy tragikus.

Mindenki életében vannak tragédiák, de ezek erősen szubjektívek, ahogy a minket ért traumák is. Lehet, hogy ami az egyiknek egyfajta tragédia, az a másiknak kívülről nézve egy átlagos péntek délután. Viszont ha karakterközpontú prózáról beszélünk, akkor ezeket az alapvetően szubjektív tragédiákat és be tudjuk úgy mutatni, hogy átélhető, megérthető legyen az olvasónak is, és ez még izgalmas, újító is lehet.

Az általánosabb tragédiák is jók persze, ha elég közel vannak hozva az olvasóhoz, de ott azért érdemes figyelni, hogy ne zúdíts a szereplő(k)re katasztrófa-cunamit, mert röhejes lehet a végeredmény.

Én mindkettőt szoktam alkalmazni, de jobban szeretem az előbbit, ahol a lelki folyamatok mélyére lehet ásni, így érdekesebb témák kerülnek felszínre.

2021. dec. 20. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!