Mi a legsötétebb háttértörténet, amit el tudsz képzelni egy karakternek?
Most láttam egy műsort, ami egy család kiirtásával foglalkozott. Az apa tönkrement anyagilag, de nem akarta, hogy a családja szégyenkezzen miatta, ezért megölte őket. A felesége esténként lélegeztetőn volt, amit hajnalban kikapcsolt, a három fiát és egy lányát pedig bealtatózta és aztán agyonlőtte őket. A kutyákat is megölte. Majd mindegyikük testét a terasz alá temette vallási jelképekkel.
A rokonokkal és barátokkal elhitette, hogy Amerikába szöktek, mert ő beépült a maffiába téglaként és tanúvédelmi program alatt lesznek. Egy hétig még a házban lakott, utána lelépett. A rendőrség azt hiszem csak egy hónap elteltével találta meg a holttesteket a terasz alatt, addigra az apa teljesen felszívódott. Egy ideig nyomon tudták követni az utazását, mert a hitelkártyáját használta mindenhol, aztán az egyik utolsó róla készült biztonsági felvételen a puskával a hátán elsétál a hegyekbe.
A rendőrség azt hitte öngyilkos lett és a testét keresték, de nem találtak semmit. Viszont a férfi jól ismerte a környéket és valószínűleg elszökött egy másik országba, ahol új életet kezdett.
Szerintem ez elég sötét háttértörténet, mert az is lehet, hogy már egy új családja van. Ez 2011-ben történt, szóval most is vígan élhet valahol.
Egy igazán sötét háttésztori szerintem nem a kegyetlenkedésről hanem a szenvedésről szól.
Beteg/őrült ember sorozatgyilkol, mindenkit megerőszakol, lop, csal és hazudik...annyira nem meglepő.
Ha mindebbe egy józan, jóindulatú embert a sors vagy valaki más kényszerít bele, az sokkal durvább.
Józan, jóindulatú emberből is válhat gyilkos.
Attól, hogy az emberek attól érzik magukat biztonságban, hogy elhitetik magukkal, hogy gyilkos csak beteg/őrült ember lehet, még nem válik igazzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!