Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Építészmérnöknek milyen...

Építészmérnöknek milyen hasznos könyveket vehetnék?

Figyelt kérdés

Legfőképp információ és illusztrációdús könyvekre gondolnék, de lehet szórakoztató irodalom is. Olyan könyvekre, amik nem feltétlen laikusoknak készültek. Magyar nyelv előnyben, de angol nyelvű ajánlások is jöhetnek, és olyanok, amelyeket meg tudnék vásárolni valamelyik ismert könyvesboltban. Nézelődtem már, de nem sok vásárlásra érdemest találtam olyan személynek, aki nem laikus. Olyan enciklopédia szerű vagy elbeszélés szerű könyveket keresnék, amik jól körbejárják az adott pl épületeket, témákat, részletekbe menőek, lehet száraz, vagy nem, az mindegy, csak legyen hasznos, hasznosítható a belőle szerzett tudás, vagy mint fentebb írtam, akár szórakoztató vagy érdekes olyannak, akit ez érdekel.

Kötelező olvasmányok is érdekelnek mindenképp, de külön ajánlások, amiket nem hangoztatnak egyetemeken/sehol, végképp.

Előre is köszi :)

2021. nov. 22. 19:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Talán egy híres építészről szóló monográfia / album / visszaemlékezések? Pl ami most elsőre eszembe jut az Oscar Niemeyer, bár nem tudom, jelent-e meg monográfia róla.
2021. nov. 22. 19:24
 2/3 anonim válasza:

Hàt legjobban akkor jársz, márha a tudás keresèse a cél, ha megprobàlsz heti 1-2 nap valami tervezőnek vagy irodának besegìteni. Az elmúlt 10-15 èvben annyi új technológia jött be, pl:szerelt homlokzatburkolatok ès egyebek terèn, hogy ezeket könyvbe leirva nem hiszem, hogy megtalálod. Talàn különböző termékek gyártói àlltal kiadott alkalmazástechnikai leíràsokban lehet èrdekeset találni. Èn közel 5 ève dolgozom ebben , de visszagondolva az egyetemi èpületszerkezeti vagy anyagismereti leadott anyag sztem màr elavult, nem is használják

jó rèszét. Viszont építészkènt ha mondjuk inkább a kivitelezés èrdekel a tervezés helyett azt viszont meg csak az építési helyszíneken lehet elsajátìtani máshol nem. De a tanulási vágyad persze követendő. Mondjuk kár, hogy az èpìtőipar jobban megbecsül már szinte bárkit mint a mèrnökeit, de ez már nem tartozik ide. Mèrnokkent nem a legversenykèpesebb iparág ez, ès nem a heti 40 órába jól keresek történet. Arra ott a villamos vagy gépírás. Nekem sok kollégám napi 10 órába tolja, sokszor szombaton is. Ès kivitelezésbe mèg lehet többet is.

2021. nov. 23. 18:53
 3/3 A kérdező kommentje:
2es: en grafikus vagyok, semmi kozom az epiteszethez, nem megyek en sehova :D csaladtagnak szeretnek ertelmes konyvet talalni.
2021. nov. 25. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!