A mérnöki irány mennyire jó döntés? (agrár- vagy építészmérnök)
Én ebbe az évben érettségiztem le, de viszont úgy döntöttem, hogy halasztok egy évet hogy át tudjam rendesen gondolni, hogy mégis milyen irányba akarok tovább tanulni ( meg van pár egyéb tényező de azt nem szeretném leirni). Eddig úgy volt hogy informatikai irányba szeretnék elhelyezkedni, de idővel rájöttem hogy ez engem nem nagyon érdekel. Nézelődtem a szakokat és ahogy olvasgattam egy két dolgot, a mérnöki irány egészen megtetszett. Mivel nem lett olyan sok pontom hogy tudjak alapkepzesre menni, azt döntöttem el, hogy jövő márciusban leszeretnek tenni egy nyelvvizsgát, és még 1 tantárgyból le érettségizni (éppen a fizikán gondolkodok). Szerintetek mennyire lenne jó döntés? Fizikából még van időm felkészülni? Esetleg járjak külön tanárhoz aki felkészít?
Akinek a mérnöki karral vagy tapasztalata, azt szeretném megkérdezni, hogy jó döntés-e ezt választani, gondolok itt az elhelyezkedésre akár, a képzésre( a Debreceni egyetemre szeretnék menni).Az agrármérnök és az építészmérnökin van a léc.
De ez még csak egy felvetés, mert még biztosan nem tudom milyen irányban szeretnék elhelyezkedni.
U.i: trollok légyszíves kíméljenek. :)
A válaszokat előre is köszönöm
Nos én agrármérnök vagyok és teljesen más mitn egy építész, az teljesen más követelményeket támaszt. Ha nem érdekelnek az állatok, a gazdaság és a növénytermesztés, nem ajánlom mert ez lényegében erről szól. :D
Állattenyésztés, növénytermesztés, takarmányozástan, növényélettan, állattan, gyakorlatok a telepen ahova belefér a kakilapátolás is.
Elhelyezkedésre és fizetési kilátásokra a felvi.hu, adott szak szakleíása és a végzés utáni kilátásokban találsz elég jó statisztikákat.
Valamint én körbenéznék a [link] oldalon, az iparági beszámolókban. Több száz hozzászólás van, érdemes őket összehasonlítani más iparágakéval is.
Első vagyok. Nos eddig még nem volt egy szaktársam sem, aki nem a szakmában helyezkedett el, magamat is beleértve.
Sokan nem tudják, de hatalmas fejlődésen ment keresztül az ágazat és diplomával nyilván nem te fogsz etetni és hasonlók. Ha van kérdésed, szívesen megválaszolom, privátban is. Sok a fiatal gazda, vállalkozóként is, de sok állást is kínálnak. A legtöbb cég szereti magának betanítani az embereket és junior programot is kínálnak ahonnan továbbléphetsz teljes állásba is. Ha érdekel a programozás, neked ajánlm a precíziós szakirányt, ez lesz a jövő ugyis. Drónos permetezés, precíziós vetés, és tsai.
Hajrá mezőgazdaság! <3
Mérnökre mindig szükség lesz mindenhol, de csak az olyanokra, akiket érdekel, amit csinálnak és hajlandóak is csinálni. Gyenge diploma, tróger hallgató, pislogó borjú nem kell sehová.
Azt a szakot válaszd, amivel úgy fogod érezni akár 10 év után is, hogy nem bántad meg. Gondold át a lehetőségeket, menj el nyílt napokra, érdeklődj hallgatóktól, nézd át, hogy milyen tantárgyak vannak, melyik intézménynek milyen a nemzetközi rangsora, ésatöbbi. Sok felől meg lehet ezt közelíteni.
Van kemény egy éved rákészülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!