Hány évesen, és pontosan mi volt a legelső könyvtári élményetek?
6 évesen az iskolában a könyvtárba mentünk és mindenki választhatott egy könyvet.
Többre nem emlékszem, mert attól kezdve hetente legalább egyszer cseréltem a könyveket.
8 éves lehettem és ezeket kölcsönöztem ki:
Gyermekkoromban sokszor voltam könyvtárban, de mindig édesapámmal együtt. Ő a felnőtt könyvekből válogatott, én a gyermek- és ifjúsági irodalmi polcokról választhattam. Egyszer volt egy könyv, amit édesanyám olvasott, de mindig eldugta. Ez engem nagyon izgatott, hogy miért nem hagyja szem előtt. Amikor apám visszavitte a könyveket a könyvtárba, én 1-2 hét múlva egyedül elmentem a könyvtárba. 10 év körüli voltam akkor. Megtaláltam a polcon a könyvet, amit édesanyám olvasott, és ki akartam kölcsönözni. A könyvtáros - már ismert bennünket régóta - azt kérdezte: - Kinek viszed ezt a könyvet? Rögtön tudtam, hogy baj van, ezért azt mondtam, hogy a nagymama kért meg, hogy vigyem haza a könyvet. A könyvtáros azt mondta: - Ebben az esetben jöjjön el a nagymama, és vegye ki, de ezt a könyvet neked nem adhatom oda!
Nagyon rossz szájízzel, szégyenérzettel jöttem el a könyvtárból. Azóta felnőtt fejjel, már elolvastam a könyvet, és utólag beláttam, hogy a könyvtárosnak igaza volt. A könyv: Martin Andersen Nexö: Ditte, az ember lánya.
Egyszer alsóban a tanítónő elvitt a falusi könyvtárba. Az óta se jártam ott.
Sokszor volt óránk a sulis könyvtárban 5.-8.-ban, mert volt ott vetítő. (Bár az a könyvtár nagyon kicsi.)
10.-ben tudtam meg, hogy a 9.-12.-es sulimban van könyvtár. :D Sose mentem be oda, de az még kisebb.
Elsőévesként meg az egyik tanár elvitt minket az egyetemi könyvtárba. Kártyát is csináltam, de az óta nem voltam ott. Mikor online voltunk pár hétig, írtam a könyvtárosoknak, hogy az egyetem által előfizetett adatbázisokból töltsenek le nekem pár dolgot, mert én otthonról nem tudok, s ennyi.
Netről szedem a könyveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!